Tarih: 16.02.2015 20:09

İNEGÖLLÜ GENÇLER DE SESSİZ KALMADI

Facebook Twitter Linked-in

Mersin’in Tarsus ilçesinde Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, vahşi cinayete İnegöl’de sessiz kalmadı. Atatürk Anıtı önünde toplanan gençler, tepkilerini dile getirdi.

 

 

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla Atatürk Anıtı önünde toplanan gençler, ellerinde pankartlarla yaşanan cinayete tepki gösterdi.

 

Gençler adına konuşan Okan Ceylan, “Bu kadar az olmamız utanılacak bir şey. Bu gün ona ise, yarın bize demektir. Ya biz savunacağız ya da adalet gerekliliğini yapacak. Adalete güveniyoruz. Özgecan’a kıyan o üç şahsın idam edilmesini istiyoruz. Bizimde bacımız, annemiz var. Aynısı bize olsa ne olacaktı. O katillerin ya Türkiye’den uzaklaştırılmasını istiyoruz ya da idam edilmelerini istiyoruz” dedi.

Aslıhan Doğan ise, “Biz kadınlar sokağa özgürce çıkabilmek istiyoruz. Evimize giderken rahat gidebilmek istiyoruz. Otobüse rahat binebilmek istiyoruz. Okula otobüsle gidip geliyoruz. Otobüslere özgürce binebilmeyi, rahatlıkla sokakta gezmeyi, erkekler bize laf attığında onlara karşılık verdiğimizde onların gerekli cezayı görmelerini istiyoruz. Özgecan’ı öldüren şahısların işkence yapılarak veya idam edilerek cezalarının verilmesini istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —