İNEGÖL MOBİLYASI İTALYA’YA UÇUYOR

160 MOBİLYACI MİLANO FUARINA GİDECEK

EKONOMİ 5.02.2015 19:10:29 0
İNEGÖL MOBİLYASI İTALYA’YA UÇUYOR

İnegöllü mobilyacılar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da Milano’ya uçak kaldıracak. İTSO’da düzenlenen toplantının ardından Oda Başkanı Metin Anıl, Milano fuarı ve İnegöl mobilyasının gidişatı konusunda açıklamalarda bulundu.

 

İTSO Başkanı Metin Anıl: “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz bir organizasyonun tekrarı adına toplanmış bulunuyoruz. İnegöl Mobilyası İtalya’ya uçuyor. Geçtiğimiz yıl ilki oldu. Bu yıl ikincisini yaparak; İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın fuara gitmesini kolaylaştırma adına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında yapılan bir organizasyon. KOSGEB’in desteğiyle yapılan bir organizasyon.

 

Bu organizasyona İnegöl KOSGEB, Mobilyacılar Odası, İMOS, İGİAD, İNSİAD, TÜMSİAD, İMİDER destek veriyor. Yaklaşık 160 kişinin Milano’ya gideceği bir uçak Yenişehir Havaalanından kaldırılacak”

 

“16 Nisan’da Milano’da yapılan Saloni fuarı için başlatıyoruz bu organizasyonu. Geçtiğimiz yıl mobilyacı arkadaşlarımızın İtalya’ya ulaşmasında sağlanan bu kolaylık bundan sonraki yıllarda artacak devam edeceği ümidindeyiz.

 

Çünkü İnegöl, mobilyada başkent olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu manada bizi cesaretlendiren ve bu söyleme yönlendiren en önemli unsur İstanbul’da yaptığımız İSMOB fuarındaki İnegöl damgasıdır.

 

Yaklaşık 60 bin m2’lik alan içerisinde 30 bin m2’lik alanda İnegöllü arkadaşlarımızın olması bizi İnegöl mobilyasının başkent olma yolunda emin adımlara ilerlediğinin göstergesi” dedi.

 

“İyi yoldayız. İyi gidiyoruz” diyen Anıl; “Bunun ardından yatan bir gerçek var. Bunun altında yatan İnegöl’ün birlik ve beraberliği. İnegöl’ün menfaatinin olduğu yerde İnegöl hemen kümeleniyor ve birlik ve beraberliğini hemen ortaya koyuyor.

 

Türkiye’de son yıllar ekonomik manada 2 söylem çok fazla ön plana çıkıyor. İnovasyon ve kümelenme. İnovasyon ve kümelenme konusunda İnegöl destan yazıyor. Biz bir araya gelerek, ortak aklı ortaya koyarak, kümelenerek neler yaptık. 2 OSB’yi kümelenerek yaptık.

 

MODESF’i, Mobilya AVM’yi kümelenerek yaptık. Ortada bir şey yokken ortak akıl ile fikirler ortaya konuyor. Finansman sağlanıyor. Bu kümelenme bir güç, sinerji yaratıyor. İnegöl bir başarıya imza atıyor”

 

“Bu İtalya’ya uçak kaldırma da kümelenme modelidir. 160 kişi 16 Nisan’da Yenişehir’den İtalya’ya gitme fırsatı bulacak. Bu fuarda geçtiğimiz fuarda yaşanılan sıkıntıların yaşanmaması adına otelimiz fuarın hemen yanı başında.

 

Bu kolaylık da sağlandı. Mobilyacı arkadaşlarımız Slayt Turizm ile birlikte kayıtlarını yaptıracaklar. Katılımcı arkadaşlara, destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İstanbul fuarında MOSDER ve MOSFED’in farklı fuar düşüncelerinin sorulması üzerine Anıl:

 

 “İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın çalışması önümüzdeki yıl yapılan fuarın İnegöl ağırlıklı, İnegöl mobilyacısı ağırlıklı İnegöl’ün damgasının olacağını sevinerek gördüm. Bu çalışma bir takdirle karşılıyoruz.

 

Önemli olan bu işin liderliğine soyunan İnegöl’ün avantajlı çıkarak yoluna devam etmesi. Avantajlı olması adına yapılması gerekli bir takım nüansları zaman içerisinde arkadaşlarımızla konuşup tartışıp yolumuza devam etmeli ve İnegöl’ün mobilyasını büyütme adına çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

 

İnegöl adına hayırlı olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki fuara kadar alınması gerek tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar lazım. Bunlar zaman içerisinde oturulup konuşulur”


Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Tescilli Osmaneli karpuzunun üreticisi fideleri toprakla buluşturdu

Kocaeli'de freni boşalan kamyon, 2 araca ve evin duvarına çarptı

Tescilli "Beyaztrak" bitkisi kuraklıktaki verimiyle sevindirecek

Kırklareli'nde Yıldız Dağları'nın eteklerinde açan gelincikler doğayı renklendirdi

Kol çantasına yapıştırılan oyuncağın içindeki uyuşturucu kadın polislerin dikkatinden kaçmadı

Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

Minik Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Van Spor FK, Bursaspor maçından çekildi

Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Park halindeki kamyon 2 otomobile ve duvara çarparak durabildi

6 tane aynı araçtan çaldı, sevgilisini görmeye gidince yakalandı

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

Keşan’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Başakşehir ile Kasımpaşa 20. randevuda

Uludağ'da mevsim dışı kar sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

İstanbul - Sivas YHT ilk seferini yaptı

Sultangazi’de kaldırımda yürüyen gence bıçaklı saldırı

Balık tutmak için açıldıkları denizde mahsur kalanlar kurtarıldı

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 33 kişi yakalandı

Galatasaray ile Sivasspor 36. randevuda

Yükleniyor