İnegöl'ün geleceği ortak akılla planlanıyor

İnegöl Belediyesi, 2029 vizyonunu oluşturmak için 2 gün boyunca 4 farklı oturumda Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.06.2024 15:36:00 0
İnegöl

Muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapılan çalıştaylarda, şehrin gelecek 5 yılı için istişareler yapıldı ve ortak bir plan taslağı oluşturuldu.

Katılımcı Yönetim Anlayışı Ön Plana Çıktı

İnegöl Belediyesi, bu çalışmayla katılımcı yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş oldu. Toplumu temsil eden tüm kesimlerin fikir ve önerileri dinlenerek, şehrin geleceği için ortak bir akıl oluşturulması amaçlandı. Akademisyenler Doç. Dr. Zerrin Fırat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir'in de katkılarıyla yürütülen çalıştayda, İnegöl'ün 2024-2029 dönemini kapsayacak planının taslağı hazırlandı.

Taslağı Eylül'de Meclise Sunulacak

Mevzuat gereği Eylül ayında taslağı meclise sunulması gereken Stratejik Plan, bu çalıştaylar sayesinde şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşlerini alarak oluşturulmuş olacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalıştaylara katılan herkese teşekkür ederek, "“Biz önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyoruz, şehrimizin ihtiyaçları nelerdir bunun fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bunu da daha böyle teknik bir çalışmayla yapmak istiyoruz. Geçen dönem de benzer şekilde akademisyenlerimizin de katkılarıyla bu çalışmaları hazırlamıştık. Stratejik planı ben önemsiyorum. Bazı belediyeler dışarıdan firmalarla anlaşıyor, dışarıdan birileri gelip sizin planlamanızı yapıyor. Biz bunu kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü bunu gerçekten anlayarak, içselleştirerek uygulamak istiyoruz. Bize birileri hazır reçete yazmasın, reçete neyse biz bunu çıkarıp uygulayalım. Bugün itibariyle de işin fotoğrafını çekme noktasında muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, belediye personellerimizle ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Burada herkesin fikrini ifade etmesi adına bir ortam oluşturduk. Tüm şehri kucaklayıcı bir çalışma olmuş olacak. Tespit edilen konular üzerinde de çalışma planımızı hazırlamış olacağız. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” vurgunu: 46 milyon tl

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Yükleniyor