İnegöl'ün geleceği ortak akılla planlanıyor

İnegöl Belediyesi, 2029 vizyonunu oluşturmak için 2 gün boyunca 4 farklı oturumda Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.06.2024 15:36:00 0
İnegöl

Muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapılan çalıştaylarda, şehrin gelecek 5 yılı için istişareler yapıldı ve ortak bir plan taslağı oluşturuldu.

Katılımcı Yönetim Anlayışı Ön Plana Çıktı

İnegöl Belediyesi, bu çalışmayla katılımcı yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş oldu. Toplumu temsil eden tüm kesimlerin fikir ve önerileri dinlenerek, şehrin geleceği için ortak bir akıl oluşturulması amaçlandı. Akademisyenler Doç. Dr. Zerrin Fırat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir'in de katkılarıyla yürütülen çalıştayda, İnegöl'ün 2024-2029 dönemini kapsayacak planının taslağı hazırlandı.

Taslağı Eylül'de Meclise Sunulacak

Mevzuat gereği Eylül ayında taslağı meclise sunulması gereken Stratejik Plan, bu çalıştaylar sayesinde şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşlerini alarak oluşturulmuş olacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalıştaylara katılan herkese teşekkür ederek, "“Biz önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyoruz, şehrimizin ihtiyaçları nelerdir bunun fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bunu da daha böyle teknik bir çalışmayla yapmak istiyoruz. Geçen dönem de benzer şekilde akademisyenlerimizin de katkılarıyla bu çalışmaları hazırlamıştık. Stratejik planı ben önemsiyorum. Bazı belediyeler dışarıdan firmalarla anlaşıyor, dışarıdan birileri gelip sizin planlamanızı yapıyor. Biz bunu kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü bunu gerçekten anlayarak, içselleştirerek uygulamak istiyoruz. Bize birileri hazır reçete yazmasın, reçete neyse biz bunu çıkarıp uygulayalım. Bugün itibariyle de işin fotoğrafını çekme noktasında muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, belediye personellerimizle ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Burada herkesin fikrini ifade etmesi adına bir ortam oluşturduk. Tüm şehri kucaklayıcı bir çalışma olmuş olacak. Tespit edilen konular üzerinde de çalışma planımızı hazırlamış olacağız. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading