İnegöl'ün geleceği ortak akılla planlanıyor

İnegöl Belediyesi, 2029 vizyonunu oluşturmak için 2 gün boyunca 4 farklı oturumda Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.06.2024 15:36:00 0
İnegöl

Muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapılan çalıştaylarda, şehrin gelecek 5 yılı için istişareler yapıldı ve ortak bir plan taslağı oluşturuldu.

Katılımcı Yönetim Anlayışı Ön Plana Çıktı

İnegöl Belediyesi, bu çalışmayla katılımcı yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş oldu. Toplumu temsil eden tüm kesimlerin fikir ve önerileri dinlenerek, şehrin geleceği için ortak bir akıl oluşturulması amaçlandı. Akademisyenler Doç. Dr. Zerrin Fırat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir'in de katkılarıyla yürütülen çalıştayda, İnegöl'ün 2024-2029 dönemini kapsayacak planının taslağı hazırlandı.

Taslağı Eylül'de Meclise Sunulacak

Mevzuat gereği Eylül ayında taslağı meclise sunulması gereken Stratejik Plan, bu çalıştaylar sayesinde şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşlerini alarak oluşturulmuş olacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalıştaylara katılan herkese teşekkür ederek, "“Biz önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyoruz, şehrimizin ihtiyaçları nelerdir bunun fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bunu da daha böyle teknik bir çalışmayla yapmak istiyoruz. Geçen dönem de benzer şekilde akademisyenlerimizin de katkılarıyla bu çalışmaları hazırlamıştık. Stratejik planı ben önemsiyorum. Bazı belediyeler dışarıdan firmalarla anlaşıyor, dışarıdan birileri gelip sizin planlamanızı yapıyor. Biz bunu kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü bunu gerçekten anlayarak, içselleştirerek uygulamak istiyoruz. Bize birileri hazır reçete yazmasın, reçete neyse biz bunu çıkarıp uygulayalım. Bugün itibariyle de işin fotoğrafını çekme noktasında muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, belediye personellerimizle ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Burada herkesin fikrini ifade etmesi adına bir ortam oluşturduk. Tüm şehri kucaklayıcı bir çalışma olmuş olacak. Tespit edilen konular üzerinde de çalışma planımızı hazırlamış olacağız. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Başkan Aydın’dan 8 Mart mesajı

Yıldırım’da çocuklar hem oruç tuttu hem eğlendi

İran yeni dini liderini seçti

Bursaspor kritik deplasmanda Muşspor karşısında

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavga kamerada

Büyükşehir'den İznik'te gönül sofrası

İznik’te kamyonet ile motosiklet çarpıştı

Emniyet'ten APP plaka rehberi

Abdal Meydanı’nda sahur izdihamı

Mudanya’da gece trafik denetimi

Osmangazi’den Balkanlara Ramazan bereketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Starmer telefonda görüştü

KKTC’de güvenlik için F-16 opsiyonu

İnegöl’de silah kazası: Bir kişi yaralandı

Nilüfer’de kadınların hikayesi sahneye taşındı

İnegöl’de plaka değişimi için uzun kuyruklar oluştu

APP plakaya ağır yaptırım

İnegöl’de freni boşalan otomobil kazaya neden oldu

Başkan Yılmaz: Başarımızın temelinde istişare kültürü var

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Yükleniyor

loading