İnegöl'ün geleceği ortak akılla planlanıyor

İnegöl Belediyesi, 2029 vizyonunu oluşturmak için 2 gün boyunca 4 farklı oturumda Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.06.2024 15:36:00 0
İnegöl

Muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapılan çalıştaylarda, şehrin gelecek 5 yılı için istişareler yapıldı ve ortak bir plan taslağı oluşturuldu.

Katılımcı Yönetim Anlayışı Ön Plana Çıktı

İnegöl Belediyesi, bu çalışmayla katılımcı yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş oldu. Toplumu temsil eden tüm kesimlerin fikir ve önerileri dinlenerek, şehrin geleceği için ortak bir akıl oluşturulması amaçlandı. Akademisyenler Doç. Dr. Zerrin Fırat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir'in de katkılarıyla yürütülen çalıştayda, İnegöl'ün 2024-2029 dönemini kapsayacak planının taslağı hazırlandı.

Taslağı Eylül'de Meclise Sunulacak

Mevzuat gereği Eylül ayında taslağı meclise sunulması gereken Stratejik Plan, bu çalıştaylar sayesinde şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşlerini alarak oluşturulmuş olacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalıştaylara katılan herkese teşekkür ederek, "“Biz önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyoruz, şehrimizin ihtiyaçları nelerdir bunun fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bunu da daha böyle teknik bir çalışmayla yapmak istiyoruz. Geçen dönem de benzer şekilde akademisyenlerimizin de katkılarıyla bu çalışmaları hazırlamıştık. Stratejik planı ben önemsiyorum. Bazı belediyeler dışarıdan firmalarla anlaşıyor, dışarıdan birileri gelip sizin planlamanızı yapıyor. Biz bunu kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü bunu gerçekten anlayarak, içselleştirerek uygulamak istiyoruz. Bize birileri hazır reçete yazmasın, reçete neyse biz bunu çıkarıp uygulayalım. Bugün itibariyle de işin fotoğrafını çekme noktasında muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, belediye personellerimizle ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Burada herkesin fikrini ifade etmesi adına bir ortam oluşturduk. Tüm şehri kucaklayıcı bir çalışma olmuş olacak. Tespit edilen konular üzerinde de çalışma planımızı hazırlamış olacağız. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yükleniyor