İnegöl'ün geleceği ortak akılla planlanıyor

İnegöl Belediyesi, 2029 vizyonunu oluşturmak için 2 gün boyunca 4 farklı oturumda Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.06.2024 15:36:00 0
İnegöl

Muhtarlar, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye personeli ile yapılan çalıştaylarda, şehrin gelecek 5 yılı için istişareler yapıldı ve ortak bir plan taslağı oluşturuldu.

Katılımcı Yönetim Anlayışı Ön Plana Çıktı

İnegöl Belediyesi, bu çalışmayla katılımcı yönetim anlayışını bir kez daha göstermiş oldu. Toplumu temsil eden tüm kesimlerin fikir ve önerileri dinlenerek, şehrin geleceği için ortak bir akıl oluşturulması amaçlandı. Akademisyenler Doç. Dr. Zerrin Fırat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir'in de katkılarıyla yürütülen çalıştayda, İnegöl'ün 2024-2029 dönemini kapsayacak planının taslağı hazırlandı.

Taslağı Eylül'de Meclise Sunulacak

Mevzuat gereği Eylül ayında taslağı meclise sunulması gereken Stratejik Plan, bu çalıştaylar sayesinde şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşlerini alarak oluşturulmuş olacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalıştaylara katılan herkese teşekkür ederek, "“Biz önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne yapmak istiyoruz, şehrimizin ihtiyaçları nelerdir bunun fotoğrafını çekmek istiyoruz. Bunu da daha böyle teknik bir çalışmayla yapmak istiyoruz. Geçen dönem de benzer şekilde akademisyenlerimizin de katkılarıyla bu çalışmaları hazırlamıştık. Stratejik planı ben önemsiyorum. Bazı belediyeler dışarıdan firmalarla anlaşıyor, dışarıdan birileri gelip sizin planlamanızı yapıyor. Biz bunu kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Çünkü bunu gerçekten anlayarak, içselleştirerek uygulamak istiyoruz. Bize birileri hazır reçete yazmasın, reçete neyse biz bunu çıkarıp uygulayalım. Bugün itibariyle de işin fotoğrafını çekme noktasında muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, belediye personellerimizle ve meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerimizi yaptık. Burada herkesin fikrini ifade etmesi adına bir ortam oluşturduk. Tüm şehri kucaklayıcı bir çalışma olmuş olacak. Tespit edilen konular üzerinde de çalışma planımızı hazırlamış olacağız. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eylülde konut satışları yüzde 6,9 arttı: 150 Bin 657 konut satıldı

Uludağ Elektrik’ten doğa dostu çözüm

Nilüfer Belediyesi’nin “Dayanışma Sofrası”na Milano’dan ödül

14 ambalajlı su üretim tesisinin bulunduğu 'su şehri' Bursa'nın içecek suyu kalmadı

Aracından inene 180 bin, ambulansa yol vermeyene 46 bin lira ceza geliyor

Podyum Park’taki kanlı hesaplaşmanın faili yakalandı

Bursa merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu

Bursa merkezli dev operasyon

Osmangazi’de halkla iç içe yönetim

Bursa İtfaiyesi Eylül ayında 2 bin 294 olaya müdahale etti

Bursa'da sular yeniden kesilecek

İçişleri Bakanlığı: Hız toleransı uygulaması devam ediyor

İnegölspor’dan 60 bin öğrenciye forma ve eşofman kampanyası

Ekonomi yönetimi AK Parti’ye operasyon mu yapıyor?

Bursa'nın ne kadar suyu kaldı?

Osmangazi’de meme kanserine karşı farkındalık buluşması

PRP tedavisi: Saç dökülmesine karşı doğal güç

Kabine toplanıyor: Gündem Gazze!

Bursa, 2026 Avrupa Metropol Forumu’na ev sahipliği yapacak

Atış Yapı'ya operasyon!

TFF 2. Lig’in en golcü takımı Bursaspor

İnegöl’de deterjan içen bebek tedavi altına alındı

İnegöl’de şüpheli ölüm

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor’a Fransa engeli

Modef Expo İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Gazze’nin yeniden inşası 70 milyar dolara mal olacak

Nilüfer Belediyesi çalışanları filede ter döktü

Devlet Bahçeli: "Cami ne kadar bizimse Cemevi de bizimdir"

Gölbaşı Göleti 5 ayda kurudu: Kestel ve Gürsu Ovaları alarm veriyor

Turgay Erdem’den ilk görüntü!

Yükleniyor