İsrail BM'ye ait yardım merkezini bombaladı

Gazze'nin güneyinde İsrail güçlerinin BM'ye ait bir yardım dağıtım merkezini bombalaması sonucunda en az 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail BM
DÜNYA 13.03.2024 17:25:00 0

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir yardım dağıtım merkezini bombalaması sonucunda en az 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. İlk belirlemelere göre saldırıda çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı belirtiliyor.

Gazze'nin Refah kentinde bulunan BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait yardım merkezi, İsrail güçlerinin hedefi haline geldi. Saldırı sonucunda en az 5 Filistinlinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Sağlık kaynakları, yaralıların bir kısmının durumunun son derece kritik olduğunu ve Refah'taki hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde bir eve düzenlediği saldırıda da 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı ifade edildi. Saldırı sonrasında yaralılar Şifa Hastanesi'ne götürüldü.