Tarih: 01.10.2024 10:31

İsrail Lübnan'a saldırdı 10 ölü

Facebook Twitter Linked-in

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Ed-Davudiye beldesinde bir evi bombaladı. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu aynı aileden 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında toplamda 1273 kişi hayatını kaybetti. 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah’ın iletişim cihazlarının patlatılmasının ardından 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney kesimlerden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —