Tarih: 25.09.2024 16:45

İsrail saldırısında 3 kadın ve 2 çocuk hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Bureyc Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alarak gerçekleştirdiği saldırıda iki çocuk ve biri 6 aylık hamile üç kadın hayatını kaybetti.

 Görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırı sonucunda hedef alınan evde ve çevresindeki binalarda büyük hasar meydana geldi. Yaralıların çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'yi işgaline 7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı saldırılarla karşılık verildi.

 İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze Şeridi'nde düzenlenen saldırılarda ise en az 41,495 Filistinli hayatını kaybederken, 96,006 kişi yaralandı.

 Çatışmalarda enkaz altında binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 713 askerinin öldüğünü, 4448 askerinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, çatışmalara verilen "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

 Ancak, binlerce Filistinlinin alıkonulmaya devam ettiği aktarıldı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 716 Filistinli hayatını kaybetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —