İŞSİZ KALINCA BUNALIMA GİREREK İNTİHARA KALKIŞTI

GENÇ ADAN 3 SAATTE ANCAK İKNA EDİLEBİLDİ

İŞSİZ KALINCA BUNALIMA GİREREK İNTİHARA KALKIŞTI
DÜNYA 29.05.2008 00:09:41 0

Diyarbakır’lı genç,  uzun süren ikna girişimi sonucunda atlamaktan vazgeçti

 

Dün  18.30 sıralarında Özdilek Alışveriş Merkezinin arkasındaki alanda bulunan 55 metre yükseklikteki Baz İstasyonuna çıkarak intihar etmek isteyen 37 yaşındaki Ali R., güçlükle ikna edilebildi. Yaklaşık 2,5 saatlik uğraş sonucunda aşağıya inen ve aç olduğunu söyleyen Ali Reşit’i İnegöl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Tüm yemeğe götürdü.

 

 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ikamet ettiği ve 3 gün önce iş bulmak amacıyla İnegöl’e geldiği bildirilen Ali R.t, hiç parası olmadığı için geceleri cami avlusu ve parklarda yattı. İş bulamayıp, aç kalınca Özdilek Alışveriş Merkezinin arkasındaki baz istasyonunun tepesine çıktı.

 

Olay yerine gelen Emniyet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de baz istasyonunun dibine şişme yatak açtı.

 

 

Baz istasyonunun tepesine bir de küçük Türk Bayrağı asan Ali Reşit, aşağıdan bağırmak suretiyle konuşmalarla ikna edilemeyince, İtfaiye Eri direğin yarısına kadar çıkarak, oraya kadar inen ali r. ye bir cep telefonu verdi.

 

Bu kez ikna konuşmaları telefonla yapıldı. Ancak “Ezanı bekliyorum. Polis otoları gitsin. Sizi ben çağırmadım” diyen Ali R., direğin tepesinde yazdığı kısa notu aşağıya attı. Bir türlü ikna edilemeyen ali r. için, İnegöl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Tüm devreye girdi.

 

Direğin yarısında Ali Reşit ile konuşan Müdür Yardımcısı Erol Tüm, Ali Reşit’i ikna etmeyi başararak aşağıya indirdi. Müdür Yardımcısı Erol Tüm, aç olduğunu öğrendiği Ali Reşit’i hemen yemeğe götürdü. Ali Reşit yemeğini yerken kendisine inşaat işi bulunarak, olay tatlıya bağlandı.