İstanbul'da 12 işyerinin kurşunlanması olayında 11 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde 12 iş yerinin kurşunlanması olayına karışan 11 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonla yakalandı.

İstanbul
ASAYİŞ 5.04.2024 11:22:00 0

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 12 iş yerinin kurşunlanması olayıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan operasyonla 11 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda Bahçelievler, Zeytinburnu ve Sultangazi ilçe emniyet müdürlükleri ile ortak hareket edildiğini belirtti.

Operasyon sonucunda 11 şüphelinin yakalandığını ve eylemlerde kullanılan çalıntı motosiklet, kask ve silahların ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, polis ekiplerini tebrik etti. Yapılan operasyonda 8 ruhsatsız tabanca, AK 47 uzun namlulu silah, 3 otomatik tabanca, çalıntı motor, 2 çelik yelek ve muhtelif miktarda satışa hazır hale getirilmiş uyuşturucu maddeye el konulduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı, operasyonla ilgili olarak "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; şehirlerimizin huzurunu bozan, iş yerlerini kurşunlayan ve bu maşaları yönlendiren her kim olursa olsun tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Bizden kaçamayacaklar." ifadelerini kullandı.