İstanbul'da 26 suç kaydı bulunan zanlı, polis memurunu şehit etti

İstanbul Ümraniye’de, 26 suç kaydı bulunan bir zanlının yakalanması sırasında çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, biri polis olmak üzere iki kişi yaralandı.

İstanbul
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 23.09.2024 11:01:00 0

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen olayda, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan 19 yaşındaki Y.E.Ç., yakalanma girişimi sırasında polis memurlarına saldırdı. Zanlının görevli polis memurunun silahını alarak ateş etmesi sonucunda, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken, bir polis ve zanlının annesi yaralandı.

26 Suç Kaydı Bulunan Şüpheli Yakalandı


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, motosiklet hırsızlığı suçundan firar eden Y.E.Ç.'yi yakalamak için Ihlamurkuyu Mahallesi’nde operasyon düzenledi. Çeşitli suçlardan 26 kaydı bulunan zanlı, yakalanma anında görevli polislerle arbede yaşadı. Bu sırada şüpheli, polis memurlarından birinin silahını alarak çevreye ateş açtı.

 

Polis Memuru Şeyda Yılmaz Şehit Oldu
Olayda, görevli kadın polis memuru Şeyda Yılmaz ile polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı; ancak Şeyda Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Polis memuru Sarıtepe’nin tedavisi devam ederken, saldırganın annesi P.G. de çatışmada yaralandı. Zanlı Y.E.Ç. ise yaralı halde yakalandı ve gözaltına alındı.