İSTANBUL’DA “BAYKOCA” RÜZGARI

İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, 3 proje ile 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına katıldı.

BURSA HABER 17.06.2021 16:44:00 0
İSTANBUL’DA “BAYKOCA” RÜZGARI

 Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile İnegöl Belediyesi, fuarın en çok ilgi gören standı oldu.

 

İnegöl Belediyesi’nin gönüllü gençlerden oluşturduğu Baykoca Proje Takımları tarafından hazırlanan 3 proje, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına görücüye çıktı. Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile geleceğin teknolojilerinin yer aldığı fuara katılan İnegöl Belediyesi, fuarın en gözde katılımcısı oldu. Özellikle prototip şeklindeki Baykoca Gezi Aracı, fuarın ilgi odağı oldu. 3 mega projeyle İnegöl Belediyesi standı en çok ziyaret edilen stantlar arasında yerini aldı.

 

Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Nijerya’dan Bakan düzeyinde konuklar İnegöl Belediyesi standını ziyaret etti.

ÖNCÜ VE YENİLİKÇİ BELEDİYE

İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarı ile İnegöl Belediyesi’nin fuara ilişkin çalışmaları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İstanbul’da 8’incisi gerçekleşen Uluslararası İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarında yer alıyoruz. Burada İnegöl Belediyesi olarak katılımcı olarak bulunmaktayız. Bu fuarda dijital dönüşüm, akıllı şebekeler ve kapsamlı şehirler, Kentsel Çevre ve Akıllı Enerji ve Akıllı Ulaşım sistemleri gibi yine günümüzün en değerli stepi olan su kaynakları ve üretimiyle alakalı başlıkların bulunduğu bir fuar. Fuar 2 gün sürecek. Burada bizler de öncü ve yenilikçi bir belediye olarak, sürekli gelişimi hedefleyen bir belediye olarak 3 ayrı çalışmayla fuarda yerimizi aldık” dedi.

BAYKOCA ELEKTRİKLİ GEZİ ARACI

Fuarda yer alan İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarından da söz eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Belediyemiz bünyesinde genç arkadaşlarımızla oluşturduğumuz proje ekiplerimiz var. Burada da sergilenen Baykoca Elektrikli Gezi Aracını bizler hayal ettik ve bunu ete kemiğe büründürecek hale doğru ilerletiyoruz. Baykoca şehrimizin önemli bir değeri. Baykoca Osmanlı hanedanının ilk şehididir ve İnegöl’de metfundur. Dolayısıyla hem geçmişimizi hayırla yad etmek ve onlara yaraşan eserler ortaya koymak anlamında da elektrikli gezi aracını üretmeye başladık. İnşallah çok yakın zamanda sahaya inecek ve kullanılabilir hale gelecek aracımız şuanda prototip haliyle fuar alanında sergilenmektedir.”

 

ZİHA’LARLAR AKILLI TARIM

“Bunun yanı sıra ‘Tarımda Akıllı Uygulamalar’ başlığı altında yine proje ekibimizin Baykoca Akıllı Tarım Uygulamaları çalışması var. Burada bizim maksadımız, İnegöl şehri iyi bir meyve şehri. Yıllık 220 bin ton üretim yapılıyor. Bu üretim hattında daha sağlıklı ürünler yetiştirmek, rekolteyi yükseltebilmek ve sağlıklı ürünler pazara sunabilmek adına çabamız var. Bununla birlikte ilaçlamada geleneksel yöntemlerin yanında yenilikçi yöntemleri deneyip geliştiriyoruz. Arkadaşlarımız ürettikleri dronelarla sahada çok kısa sürede ve otonom uçuşlar gerçekleştirerek alanın en doğru ve en ideal şekilde ilaçlamasını gerçekleştiriyor. Bununla alakalı bir denemeyi de şehrimizde yaptık. Şeftali bahçemizde yaptığımız çalışmanın sonuçlarını görmüş olacağız. Bu droneları da ZİHA olarak isimlendirdik. Zirai İnsansız Hava Araçları olarak inşallah yakın zamanda yoğun bir kullanım içine girmiş olacağız.”

 

FEZA KADI DRONELARI KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE EDECEK

“Burada bir de Baykoca Feza Kadı Drone Takımımız var. Bu ne iş yapar derseniz, ülkemizde maalesef yapılaşma konusunda yaşadığımız bazı sıkıntıları görüyoruz, farkındayız ve bunların bir daha yaşanmaması adına, ortadan kalkması adına otokontrol ağımızı geliştiriyoruz. Bunu da dronelarla gerçekleştirmek istiyoruz. Ekibimiz sahada tüm sahanın adreslemesini, haritalamasını ve tespitlerini yaparak daha sonra yapay zeka öğretisiyle sahadan aldığı bilgileri eşleştirip, olmaması gereken imar uygulamalarını tespit edip kurumumuza rapor edecek. Biz bu raporlar neticesinde sahada daha aktif şekilde, daha kontrolün ve yetkinin somut şekilde kullanıldığı bir ortama geçmiş olacağız. Bu sayede olmaması gereken yapıları ortadan kaldırmış olacağız.”

 

İNEGÖL BELEDİYESİ TEKNOFEST’E DE KATILACAK

“Ben tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Teknofest Yarışmasına da 4 ekiple katılma imkanı bulduk. Orada da Allah nasip ederse arkadaşlarımız bugün burada olan ve ilave edilecek çalışmaları sunacaklar. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum.”

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Yükleniyor