İstanbul’da istihbarat savaşı

İran ve İsrail arasındaki casus savaşları İstanbul’a taşınmak istenince MİT ve polis harekete geçti. İsraillilere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen yabancı uyruklu 5 şüpheli yakalandı.

ASAYİŞ 23.06.2022 16:54:00 0
İstanbul’da istihbarat savaşı

Operasyon, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ve İstanbul Emniyetinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. İddiaya göre, istihbarat birimleri İstanbul'da İsraillilere yönelik saldırı arayışında olan bir yapıyı belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. Araştırmalarda 5 şüpheli tespit edildi.

İKİ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan tespitlerin ardından Beyoğlu ve Beylikdüzü'nde 17 Haziran'da operasyon düzenlendi. Baskında 5 şüpheli yakalanırken, 2 tabanca ve 2 susturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, İran'da son zamanda meydana gelen ve İsrail'in suçlandığı cinayetlerin intikamını almak için İstanbul'a geldikleri öne sürüldü.

SORGULARI SÜRÜYOR

İsraillileri hedef almayı planladıkları iddia edilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Ülkeye turist ya da iş adamı vizesiyle girdiği belirtilen şüpheliler hakkında ek gözaltı süresi alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İran'da geçtiğimiz günlerde Devrim Muhafızları’na yönelik bir dizi suikast düzenlenmişti. En sonra Tahran'da Albay Hasan Seyyad Hodayi öldürülmüştü. İran suikastlerin arkasında İsrail'in olduğunu belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid 13 Haziran'da Türkiye'de bulunan İsraillilere “Derhal Türkiye'den ayrılın” çağrısında bulunmuştu. İsrail’den yapılan açıklamalarda İran istihbaratının İsraillileri hedef alacağı iddia edilmişti.

Hakan Çalhanoğlu, Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

TBMM'de gündem yoğun: Komisyon 17'nci kez toplanıyor

Gölyazı dünyanın “dijital billboard”unda

Osmangazi Belediyesi başarılı dijiders öğrencilerini ödüllendirdi

Hakan Fidan: "Türkiye Gazze'ye asker göndermeye hazır"

Diyabete karşı seferberlik

Börek almaya gittiği işletmede eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Alexander Dimitrov: Türk Milli Takımı’ndaki dünyaca ünlü yıldızlarla oynamak bizim için bir onurdu

Vincenzo Montella: Temiz bir şekilde mart ayına girmemiz gerekiyor

Millî coşkunun adresi Bursa oldu

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Yükleniyor