İstanbullular Karadeniz doğası için Gürcü köyünü tercih ediyor

İstanbullular Karadeniz doğası için Gürcü köyünü tercih ediyor

GÜNDEM 8.06.2025 09:36:19 0
İstanbullular Karadeniz doğası için Gürcü köyünü tercih ediyor
Bursa’nın İznik ilçesinin Samanlı Dağları’nda yer alan kırsal Çandarlı Mahallesi, Karadeniz’i andıran doğasıyla en çok İstanbullulardan ilgi görüyor.
Bir Gürcü köyü olan Çandarlı’da yaşayanlar yıllarca tarım ve hayvancılıktan, orman ürünlerinden geçimini sağladı. Birkaç yıl önce kurulan ilk bungalov turizm tesisiyle ise adeta bölgenin hayatı değişti. Şimdilerde 5 turizm tesisin bulunduğu Çandırlı, doğasıyla, manzarasıyla, İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ye yakınlığıyla dinlenmek, şehirden gürültüden uzak kuş sesleri altında stres atmak isteyenlerden ilgi görüyor. Çandarlı Mahallesi’nin eski muhtarı, çiftçi ve turizmci Ahmet Turan, kırsal alanlara faydalı olmak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiğini belirterek, turizme dayalı yatırımının da bunlardan iri olduğunu söyledi.
Yaklaşık 900 rakımdaki Çandarlı’ya, Samanlı Dağları’nın içine bungalov tipi turizm tesisi kurduklarını anlatan Turan, "TKDK’ya başvurduk. Dosyalarımız, başvurumuz onaylandı ve destek aldık" dedi.
Doğayla iç içe tesislerine ilk etapta 15 bungalov yaptıklarını dile getiren Turan, şöyle devam etti:
"Odaların, evlerin 11’i 2 kişilik, yatak odası oturma grubu banyo tuvaleti var. 4’ü dubleks üstte yatak odası bulunuyor alt kısmı daha geniş. Daha sonra kendi imkanlarımızla 4 taş ev yaptık. Bungalovların üzerine güneş enerji sistemi kurduk. Kendi enerjimizi karşılıyoruz fazlasını sisteme satıyoruz. Restoranımızda kahvaltı ve diğer öğünler mevcut. Kızartmasından, tatlısına, çikolatasından yaban mersini reçeline kadar bol çeşitli kahvaltımız var. Gürcü köyü olduğumuz için kahvaltıda ve yemekte genellikle bölgeden edindiğimiz ürünleri kullanıyoruz. Gürcü yemekleriyle kahvaltı hizmetimiz de oluyor."
Turan, İznik’e 25, Kocaeli’ye 30 kilometre uzaklıkta olduklarını ve en çok ziyaretçinin  İstanbul’dan geldiğini belirterek, "İstanbul’a 1,5 saat uzaklıktayız. Bursa’ya aynı mesafedeyiz. İki büyük kentin tam ortasında, Samanlı Dağları’nın içindeyiz" ifadesini kullandı.
Kendisinden sonra bölgede 4 kişinin daha benzer yatırımı yaptığını aktaran Turan, "Mahallede tarım ve hayvancılık dışında gelir yoktu. Biz bölgeye önemli bir katkı sunmuş olduk. Buraya gelenler stresten, gürültüden, sıcaktan, nemden uzakta temiz havayla iç içe zaman geçiriyor, dinleniyor. İsteyen İznik Gölü kıyısına iniyor, geziyor. Doğa yürüyüşü için ideal bir doğamız var Birçok kişi Karadeniz’e benzetiyor, yeşilliğimizle, ormanımızla gelen hayran kalıyor bir daha geliyor" diye konuştu.

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor