İstanbul’un 39 ilçesinde gençlere eş zamanlı ilk yardım eğitimi

İstanbul’un 39 ilçesinde gençlere eş zamanlı ilk yardım eğitimi

GÜNDEM 4.05.2025 14:51:25 0
İstanbul’un 39 ilçesinde gençlere eş zamanlı ilk yardım eğitimi
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları ile Türk Kızılay iş birliğiyle İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı ilk yardım eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir gençlik hedeflendi.
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, Türk Kızılay iş birliğiyle hayata geçirdiği eğitim seferberliği kapsamında İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı ilk yardım eğitimleri düzenledi. Kadıköy, Bahçelievler ve Esenler gibi ilçelerde gerçekleşen programlarda gençler, afetlere karşı bilinçlendirilerek ilk yardım konusunda temel eğitim aldı. Eğitimlere katılan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Yüce, yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm süreçlerinin önemine değindi. Gençlere, devletin sunduğu destekler hakkında bilgi veren Yüce, bu süreçlerde gençlerin daha aktif rol almasının önemine dikkat çekti. Yüce, ayrıca İstanbul Gençlik Kollarının deprem sonrasında sahada yürüttüğü çalışmalara da değinerek, "Depremin ilk anlarından itibaren 180 bini aşkın vatandaşla doğrudan temas kurduk" dedi. Yüce, afet sürecinde görev alan gönüllü gençlerin yanı sıra, şehir plancısı, inşaat mühendisi, çevre ve harita mühendisi, jeolog ve AFAD ile irtibatlı çalışan uzmanların katkı verdiği çalışmalara da dikkat çekti. "Bu ülkenin genç mühendisleri, gönüllüleri ve uzmanları sadece afet anlarında değil, hazırlık sürecinde de ön saflarda yer alıyor" ifadelerini kullandı.
Deprem konulu istişare toplantısı düzenlendi
İlk yardım eğitimlerinin yanı sıra, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları öncülüğünde deprem konulu bir istişare toplantısı da düzenlendi. Toplantıya, ilçe çevre, şehir ve kültür birimi başkanlarının yanı sıra farklı meslek gruplarından uzmanlar, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Toplantının amacı; afet yönetimi, deprem ve kentsel planlama konularında bilgi paylaşımında bulunmak ve gençlik teşkilatlarının sahadaki koordinasyonunu güçlendirmek olarak açıklandı. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, daha önce de depremin ilk günlerinden itibaren sahada aktif rol üstlenmiş, hem maddi hem de manevi destek sunmuştu. Gerçekleştirilen eğitimler ve teknik istişare toplantılarıyla bu duyarlılığın daha kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Konya’da bir binanın 3’üncü katında patlama ve ardından yangın: 4 yaralı

Sultangazi’de ormanlık alanda korkutan yangın

İstanbul - Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun saldırıdan önce konakladığı oteldeki görüntüleri ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldırıda bulunan şahsın saldırıdan önceki görüntüleri ortaya çıktı

Gaziosmanpaşa’da husumetlisinden kaçarak kafeye saklanan genç, silahlı saldırıda yaralandı

Kocaeli’de 397 bin sentetik ecza hap ele geçirildi; 1 kişi tutuklandı

Özel: CHP böyle bir provokasyonla geri adım attırılacak bir parti değil

Gedson Fernandes'e lazer tutan taraftar gözaltına alındı

D-100 Karayolu'nda iki motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı… Annenin feryadı yürek dağladı

İstanbul - Gaziosmanpaşa'da sokakta husumetlileri ile karşılaştı; sığındığı kafede vuruldu

D-100 kara yolunda elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Hatay’daki Hıdırellez etkinliğinde İspanyol müzik grubu BGKO coşkusu

Narkotik köpeği tepki verdi, klimaların arasından binlerce uyuşturucu çıktı

Çalıntı motosikletle polisten kaçan 2 kişi, kaza yapınca yakalandı

Düğün konvoyundaki araçları yoldan kaldıran polis, davet üzerine halaya katıldı

İstanbul - Tramvayda kadınların yer tartışması küfürlü kavgaya dönüştü

İstanbul - Sultangazi'de sadaka kutusu hırsızlığı güvenlik kamerasında

Pazaryeri’nde çarpışan otomobillerden biri takla attı: 1 yaralı

2025 CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Imoco Conegliano oldu

Otomobille çarpışan motosikletli yaralandı: Kaza anı kamerada

Çorum'da traktör altında kalan sürücü öldü

Çorum’da kaza: 4 yaralı

İstanbul - İstanbul Valiliği'nden, 'Özgür Özel'in makam aracı otoparka alınmadı' iddiası hakkında açıklama

Adana Demirspor - Göztepe maçının ardından

Kocaelispor’da kutlama programı ve bilet fiyatları açıklandı

İstanbul Valiliği, "Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı" iddialarını yalanladı

Beşiktaş yenilgisi sonrası Fenerbahçeli taraftarlar büyük üzüntü yaşadı

Çağlar Söyüncü, cezalı duruma düştü

Gedson Fernandes büyük maçları boş geçmiyor!

Beşiktaş bu sezon derbi galibiyetleriyle öne çıktı

Yükleniyor