İtalyan proje ekibi Nilüfer’in gıda sistemini inceledi

İtalya’dan gelerek Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden ILABFOOD Oristano Proje Ekibi, belediyenin oluşturduğu gıda sistemini inceledi.

BURSA HABER 14.09.2023 16:32:00 0
İtalyan proje ekibi Nilüfer’in gıda sistemini inceledi

İtalya’nın Sardinya Adası’nda faaliyetlerini sürdüren  ILABFOOD Oristano Proje Ekibi, Nilüfer’deki gıda sistemini görmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek için Nilüfer Belediyesi’ne iki günlük gezi programı gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi’nin ortağı olduğu FUSILLI Projesi’nin faaliyetlerini de yerinde inceleyen ekip, sosyal sorumluluk çalışmaları, inovasyon ve sosyal girişimcilik alanından da yapılabilecek projeler hakkında Nilüfer Belediyesi’nin ilgili birimleriyle görüş alışverişinde bulundu. 



Ziyarete Oristano Üniversitesi’nden Daniela Mastino, Oristano Belediyesi’nden Stefano Cadoni, Marco Scanu ve Paola Pinna, Oristano IMC Vakfı’ndan Gianni Brundu ve Barbara Loi, Cagliari Üniversitesi’nden Anna Maria Pinna ve ILABFOOD Ekibi Çalışanları Matteo Belinzas ve Presciani Lisa katıldı. 
 


Ziyaretin ilk günü Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde yapılan toplantılara katılan katılımcılar, sunumların ardından Nilüfer Belediyesi Gıda Merkezi’ni gezdiler. İkinci gün ise saha ziyaretleri yapıldı. Topluluk mutfağı, üretici pazarı, Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı, Ürünlü Kent Bostanları ve İhsaniye Mini Bostanı ziyaret eden ekip, Nilüfer’deki gıda sistemini yakından inceledi. Katılımcılar ayrıca FUSILLI Projesi hakkında da bilgi aldı. 
ILABFOOD Oristano Proje Ekibi daha sonra Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Başkan Turgay Erdem’i de ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem’in yanı sıra konuyla ilgili birim müdürleri de yer aldı. 

Ziyareti önemsediklerini belirten Başkan Erdem, yaptıkları çalışmalardan kısaca bahsetti. Her yıl farklı bir tema ile çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Erdem, göreve geldikten sonra Tarım Yılı, Gıda Yılı ve İklim Yılı temalarını belirlediklerini ve bu temalarla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çalışmaların kırsal alanlarda da değerlendirildiğini aktaran Erdem, kooperatif ile bu çalışmaları geliştirip, yürüttüklerini vurguladı. Gelen konukları işaret ederek, deneyimlerinin önemli olduğunu ifade eden Erdem, birlikte güzel çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Başkan Erdem, “Yapacağımız çalışmalar, çok küçük belki ama deniz yıldızını kurtarma girişimi… Bunu çoğaltırsak, dünyanın birçok alanını kurtarırız diye düşünüyorum” dedi. 



Ziyarete katılan konuklar da çok verimli zaman geçirdiklerini belirterek, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler. Projeleri incelemenin ve deneyimlemenin kendileri için önemli olduğunu söyleyen katılımcılar, kırsal kalkınma ile ilişkilendirilen çalışmaları dikkate değer olarak yorumladılar. Katılımcılar, yılın sonunda gerçekleştirecekleri konferansta Nilüfer’deki kırsal kalkınma ile ortaya konulan projeleri anlatacaklarını sözlerine eklediler. 

Konuklar Nilüfer Belediyesi’nin projeleri ile ilgili ziyaretlerini İhsaniye Mahallesi’ndeki Mini Bostan’ı ziyaret ederek tamamladı.  Bostanda Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından gerçekleştirilen fide ekimi etkinliğine İtalyan konuklar da katıldı.

 


Siber suçlara darbe! 20 ilde 74 şüpheli yakalandı

İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

Bursa 2050'ye hazırlanıyor: Kent anayasası yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaneli’nin yöresel lezzetlerini beğendi

Derbide hava 17 derece olacak

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

Galatasaray’da hedef derbi galibiyetiyle şampiyonluk

Başıboş at arabası şehir turu attı, görenler şaştı kaldı

Mudanya'da din görevlisi alevlerden son anda kurtuldu

Fenerbahçe’de tek hedef derbi galibiyeti

Alkollü sürücü polisleri kandırmaya çalıştı, ehliyetine el konuldu

Bursa'dan Avrupa şampiyonu ikizler: Hedef Dünya Şampiyonluğu!

Makas atarak trafiği tehlikeye soktu, o anlar kamerada

Metro vagonunda mini konser resitali

Dorsesindeki kumları yola dökerek ilerledi

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine helikopter destekli baskın

Osmangazi’de 19 Mayıs’a yakışan maç

Başkan Mustafa Bozbey, İnegöl'de muhtarlarla bir araya geldi

Galatasaray ile Fenerbahçe 400. randevuda

1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni başladı

Osmangazi'de Dünya Engelliler Haftası Renkli Gösterilerle Kutlandı!

Bursa’da 19 Mayıs etkinlikleri nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

Vefat eden zabıta memuru Mustafa Şengün için tören düzenlendi

Ünlü sunucu Erkan Yolaç vefat etti

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

19 Mayıs'ta Bursa'da ulaşım ücretsiz, BursaRay seferleri uzatıldı

Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa'da ambulanslar hız sınırlarına takıldı

Yükleniyor