İzmir’de taksiciyi öldüren zanlının cezai ehliyeti tam

İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge'yi öldüren Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.

İzmir’de taksiciyi öldüren zanlının cezai ehliyeti tam
ASAYİŞ 28.02.2024 15:28:00 0

İzmir'in Gaziemir ilçesinde taksici Oğuz Erge'yi aracına bindiği sırada tabancayla öldüren şüpheli Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu olarak yargılanan Aysal'ın, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunmadığı belirtildi.

İzmir'de taksiciyi öldüren zanlının cezai ehliyeti tam olduğu tespit edildi

31 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, taksi şoförü Oğuz Erge, Gaziemir'e gitmek isteyen Delil Aysal'ı aracına almıştı. Gaziemir'e yaklaştıkları sırada Aysal'ın tabancayla üç el ateş ettiği Erge ağır yaralanmış, hastanede hayatını kaybetmişti. Aysal daha sonra Erge'nin üzerindeki parayı alarak kaçmış, ancak polisin yaptığı çalışmalar sonucunda kısa sürede yakalanarak tutuklanmıştı.

İddianame ve cezai yargılama

Delil Aysal hakkında hazırlanan iddianamede, "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza istenmişti. Mahkeme sürecinde Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edilmesi, yargılama sürecini etkileyecek önemli bir gelişme olarak kaydedildi.