Kabinenin gündemi İstanbul Sözleşmesi

Toplantıda, İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen ve desteklemeyen vatandaşlardan gelen açıklamalar ile itirazlar da incelenecek.

GÜNDEM 10.08.2020 10:48:00 0
Kabinenin gündemi İstanbul Sözleşmesi

Toplantıda, İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen ve desteklemeyen vatandaşlardan gelen açıklamalar ile itirazlar da incelenecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Külliye'deki toplantının öncelikli başlıkları ise İstanbul Sözleşmesi ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlama olacak.
Kabine toplantısında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de İstanbul Sözleşmesi'nden ‘çıkılırsa ne olur, ne gibi yasal boşluklar oluşur ve konuyla ilgili hangi yasa çalışmalarının yapılması gerekir' başlıkları altında bir sunum yapması planlanıyor.
Yine, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden binin üzerine çıkmasıyla ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmaması da konuşulacak.
Toplantıda, son günlerde ekonomide meydana gelen dalgalanmalarla ilgili gelişmeler de kabinenin gündeminde olacak. Ayrıca, okulların açılmasına sayılı günler kala alınacak tedbirler de masaya yatırılacak. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, okulların açılması durumunda nasıl tedbirlerin alınacağına dair yaptıkları çalışmalarla ilgili kabine üyelerini bilgilendireceği aktarılıyor.
Geçtiğimiz günlerde Trablus'a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, temaslarıyla ilgili kabine üyelerine bir sunum yapacağı ifade ediliyor. Toplantıda, Yunanistan ve Mısır arasındaki deniz anlaşmasının hem Türkiye'nin hem de Libya'nın kıta sahanlığı ve haklarını ihlâl ettiğine ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

​Türkiye Gazetesi

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Yükleniyor

loading