Kadın Bestekârlar Osmangazi’de Anlatılıyor

Türk makam müziğinin önemli kadın bestekârlarını düzenlediği program ile sanatseverlere tanıtan Osmangazi Belediyesi, son olarak Dilhayat Kalfa ve Leyla Saz’ın hayat hikâyelerini ele aldı.

KÜLTÜR SANAT 4.03.2021 10:26:00 0
Kadın Bestekârlar Osmangazi’de Anlatılıyor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kültür sanat programlarını online olarak sürdüren Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güniz Alkaç ile anlamlı bir geceye imza attı.

 

Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Doç. Dr. Güniz Alkaç’ın sunumuyla gerçekleşen ‘Kadın Bestekarlarımız’ programının ikinci bölümünde Dilhayat Kalfa ile Leyla Saz’ın hayatları anlatıldı. Ayrıca, 17 ve 18’nci yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'ndaki ilk kadın bestecilerden olan Dilhayat Kalfa ile 19 ve 20’nci yüzyılda yaşamış Leyla Saz’ın günümüze kadar gelen eserleri kanun eşliğinde seslendirildi. 

 

Tarihin tozlu sayfalarından birçok araştırmayla gün ışığına çıkmış kadın bestekârları tanıtmaktan dolayı oldukça mutluluk duyduğunu belirten Doç. Dr. Varlı, “Tarihsel araştırmalara baktığımızda azımsanmayacak kadar beste üreten, müzikle uğraşan ve makam bilgisi olan kadınlarımızın olduğunu görüyoruz. Programımız sayesinde kapalı kapılar ardında olan bu meşk ortamını yeniden gün yüzüne çıkartıyoruz. Bizler, yaşam iklimi koşullarına rağmen üreten kadınlarımızı her zaman takdir ediyoruz. Bu program, onlara saygı duruşu niteliğindedir. Her birinin sesleri ve tınıları bizimle birlikte” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor