"Kadın Yazarıyla Buluşuyor" projesine yoğun ilgi

Osmangazi’de kadın yazarlar ve kitapsever kadınlar, “Kadın Yazarıyla Buluşuyor” projesiyle edebiyatın birleştirici gücünde buluşuyor.

BURSA HABER 12.11.2024 11:22:00 0

 

Kadınları kitap okumaya teşvik etmek adına hayata geçirdiği  ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında, geçtiğimiz günlerde Yazar Meyra İlknur Mısır’ın kaleme aldığı Pusula adlı kitabı ilçedeki kadınlara ücretsiz olarak dağıtan Osmangazi Belediyesi, imza günü ve söyleşi programı düzenleyerek Osmangazili kadınlar ile yazar Mısır’ı bir araya getirdi.  

 

 

Osmangazi’de yaşayan kadınların kitaba erişimini kolaylaştırmak isteyen Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi ile Osmangazili kadınları birbirinden güzel içerikteki kitaplar ile buluşturuyor. Muhtarlarla işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında akıcı ve kişisel gelişime katkı sağlayan nitelikteki kitaplar, belirlenen mahallelerdeki kadınlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Projede kapsamında dağıtılan ikinci kitap olan Meyra İlknur Mısır’ın kaleme aldığı Pusula adlı eseri, geçtiğimiz Eylül ayında Demirtaş bölgesinde yer alan mahallelerdeki kadınlara ücretsiz olarak teslim eden Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza günü ve söyleşi etkinliği ile kitabı okuyan kadınlar ve yazarı bir araya getirdi. 

 

 

 

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda konuşan Yazar Meyra İlknur Mısır, ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi gibi anlamlı bir projede kendi kitabının da kadınlara dağıtılmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Pusula kitabını, farkındalığı anlatmak adına yazdığını dile getiren Mısır, “Dönüşümü anlatan, farkındalığın insanda nasıl etki yarattığını anlatan bir kitap. Farkındalığı anlattığım her yer, benim için çok kıymetli. Farkındalık insanın kendi duygu ve düşüncesini tanımasına yardımcı oluyor. Ben kimim? Niçin buradayım? Aslında ne yapmam gerekiyor da ne yapıyorum? Toplumun dayatmalarından sıyrılabiliyor muyum? Kendim olabiliyor muyum? İşte bu soruların ipuçlarını konuşuyoruz. Kitap da aslında bunları anlatıyor. Farkındalıkta insanın duygu ve düşüncesini anda fark etmesi demek” diye konuştu. 

 

 

Osmangazili kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonunda Yazar Meyra İlknur Mısır, Osmangazili sevenleri için kitabını imzaladı. 

 

 

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Başkan Aydın’dan 8 Mart mesajı

Yıldırım’da çocuklar hem oruç tuttu hem eğlendi

İran yeni dini liderini seçti

Bursaspor kritik deplasmanda Muşspor karşısında

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavga kamerada

Büyükşehir'den İznik'te gönül sofrası

İznik’te kamyonet ile motosiklet çarpıştı

Emniyet'ten APP plaka rehberi

Yükleniyor

loading