Tarih: 16.09.2009 23:36

KADİR GECESİ`NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

11 Ayın sultanı Ramazan ayının artık son günlerine geldik. 20 Eylül Pazar günü idrak edilecek Ramazan Bayramının müjdecisi olan Kadir Gecesi dün akşam Büyük bir coşku ile kutlandı.

Kuran’ı kerimde  "bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir Gecesi’nde Tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de ki camilerde doldu taştı. Kuran’ı kerim`in indirilmeye başlandığı, Hz. Muhammed’e elçilik görevinin verildiği kadir gecesi`nde müminler camilere akın etti. İnegöl’de ki camiler Ramazan ayındaki en yoğun akşamını yaşadı. Teravih namazını cemaatle kılmak isteyen Müslümanlar cami içerisinde yer bulamayınca namazlarını cami avlusunda eda etti.

Kadir Gecesi’nin Gündüzünde tutulan oruçlar, gecesinde kılınan namaz, okunan Kur`an-ı Kerim ve mevlid-i şeriflerle Yüce Allah`ın rahmet ve mağfiretine ulaşmanın yolları arandı.

Camilerde verilen vaaz ve sohbetlerde Kadir gecesi’nin anlamına dikkat çekildi. Allah Teâlâ`nın, af kapısını sonuna kadar açtığına vurgu yapılarak, Rabb`imizin samimiyetle kendine yönelen kullarından rahmetini esirgemeyeceğinin altı çizildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —