Kahramanmaraş’ta 80’in üzerinde yasaklı ırk köpek toplandı   

Kahramanmaraş’ta kayıtsız olduğu tespit edilen 80’in üzerinde yasaklı pitbull köpek toplanarak havyan barınağına yerleştirildi.

GÜNDEM 14.01.2022 13:07:00 0
Kahramanmaraş’ta 80’in üzerinde yasaklı ırk köpek toplandı   

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda harekete geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kimlik kayıtları bulunmayan ve sokakta başıboş gezen yasaklı ırk hayvanların toplanması için çalışma başlattı. Ekipler, son 20 günde aldıkları 736 ihbardan 80’i aşkını yasaklı ırk olan köpekleri toplayarak hayvan barınağına yerleştirdi.  


  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Fatih Türkmener, yasaklı ırk hayvanların barınakta rehabilitasyon sürecinden geçtiğini belirterek, “Pitbull cinsi köpeklerin bugün ayın 14’ü itibarıyla yasaklı ırklarının kimliklerinin çıkarılmasının son gününe geldik. Barınağımıza ve sokağa bırakılan yasaklı ırkların bırakılmasında görülmemiş bir artış oldu. Şu anda barınağımıza ayın 25’inden sonra 736 ihbar aldık, bu ihbar neticesinde ise 80’i aşkın yasaklı ırk hayvan barınağımıza getirildi. Bu hayvanlarımızın barınağımızda rehabilitasyonunu yapacağız. Geçen yıldan günümüze kadar aldığımız ihbar sayısı 8 bin 684’tür. Bu ihbarlarla sokak hayvanları ve diğer yasaklı olmayan ırklar ve trafik kazaları ve benzeri sebeplerle barınağımızda bulunan havyalar da bulunmaktadır. Yasaklı olmayan ırk hayvanları da barınağımızda 21 gün rehabilite edip yeniden doğal ortamına bırakıyoruz. Ampute dediğimiz trafik kazası geçirmiş ve sokakta kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan hayvanları barınağımızda misafir ediyoruz. Metropol ilçelerimizde 36 farklı noktada dışarda hayvanlara yönelik besleme faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi. 

 



                                         

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor