Tarih: 06.09.2015 14:28

Kalp krizi geçiren vatandaş için seferber oldular

Facebook Twitter Linked-in

 

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü öğle saatlerinde E-5 karayolu Pendik mevki vergi dairesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobiliyle seyir halinde olan 54 yaşındaki bir sürücü, Pendik vergi dairesi önüne geldiğinde bir anda fenalaştı. Kendini kötü hisseden vatandaş, yardım istemek için aracını durdurarak indi. Şahıs, bu esnada kaldırımda kalp krizi geçirdi.

Şahsın hareketsiz bir şekilde yattığını gören vatandaşlar, adamın yanına geldikten sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Çevredeki vatandaşlar hareketsiz yatan şahsı ilk olarak ayıltmaya çalıştı. Ancak şahıs tepki vermeyince o esnada yoldan geçen Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Başkanı Umur Zamanoğlu, şahsın solunumsuz olduğunu fark etti. Sürücünün nabzının durduğunu fark eden Zamanoğlu, 15 dakika boyunca adama suni teneffüs yaptı.

O esnada yoldan geçen hasta nakil aracını durduran vatandaşlar, araçtan solunum destek kiti ve EKG cihazını indirdi. Bunun üzerine Zamanoğlu, vatandaşa kalp masajı yapmaya başladı. Çevredeki sürücülerin olayı cep telefonlarıyla görüntülemesi sonucu oluşan trafik nedeniyle sağlık ekiple olay yerine gecikti. Kalp krizi geçiren vatandaş, Zamanoğlu ve diğer vatandaşların dönüşümlü olarak yaklaşık 1 saat kalp masajı yapmasına rağmen kurtulamayarak hayatını kaybetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —