Tarih: 24.07.2008 00:05

KAMU KURUMLARINDA ? NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ? TARİH OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Adres Kayıt Sisteminin uygulanmasına yönelik Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazetenin 21 Mayıs 2008 tarihli sayısında yayımlanmıştı. Genelgede, yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin, standartlara uygun şekilde tek merkezde tutulması ve belli ilkeler çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan Adres Kayıt Sisteminin uygulanmasına ilişkin tedbirlere yer verildi.
Genelgeye göre Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek iş ve işlemlerde, `yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği` istenmeyecek, Söz konusu belgeler, ilgili kuruluş tarafından Kimlik Paylaşım Sisteminden (KPS) temin edilecekti.

Ancak başbakanlık genelgesinin yayımlanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen vatandaşlar nüfus kayıt örneklerini halen nüfus müdürlüklerinden temin ediyor. Genelgeye göre tek bir merkezden yapılması gereken işlemler için vatandaşlar kamu kurumlarını tek tek gezerek gerekli belgeleri temin etmeye çalışıyor. Vatandaşların çoğu genelgeden habersiz. kamu kurumlarındaki görevlilerde Kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülecek is ve işlemlerde, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği" istenmeyecek olmasına rağmen vatandaşları nüfus müdürlüklerine yönlendiriyor.

 

Biz vatandaşlarımızı konuyla ilgili uyarıyoruz. Kamu kurumlarındaki işlemleriniz için nüfus kayıt örneği almanız gerekmiyor. Çünkü bu belgelerin ilgili kuruluş tarafından Kimlik Paylaşım Sisteminden temin edilmesi gerekiyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —