Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı: İşte detaylar

Kamuda tasarruf ve verimlilik için atılan adımlar belirlendi! Yeni paket, mali disiplini sağlamayı, kaynak yönetimini etkinleştirmeyi hedefliyor.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı: İşte detaylar
Haberi Sesli Oku
EKONOMİ 13.05.2024 11:59:00 0

Kamuda tasarruf ve verimliliği artırmak amacıyla hazırlanan yeni paketin detayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan tedbirler, kamunun mali disiplinini sağlamaya ve daha etkin bir kaynak yönetimine odaklanıyor. İşte paketin ayrıntıları:

Kamuda Yeni Araç ve Bina Alımları Durduruluyor

Kamuda 3 yıl süreyle yeni araç ve bina alımı durdurulacak. Bu süreçte, özellikle deprem riski olan bölgeler haricinde yeni bina alımları askıya alınacak. Yeni araç satın alma ve kiralama işlemleri de durdurulacak, yabancı menşeili araçların kullanımı yasaklanacak. Bununla birlikte, kamuda taşıt sayısı ve standartları belirlenecek ve araçların ortak havuzda toplanması hedeflenecek.

Yönetim Kurulu Ücretlerinde Üst Sınır Getiriliyor

Kamuda yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirilecek. Yönetim kurulu ücretlerinde sınırı aşan kısımların bütçeye gelir olarak kaydedilmesi sağlanacak. Bu adım, kamudaki mali disiplini ve harcamaların kontrol altında tutulmasını amaçlıyor.

Personel Servisi Hizmeti Sonlandırılıyor

Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi hizmeti sonlandırılacak. Bu adım, toplu taşıma araçlarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Mobilya ve Demirbaş Alımları Durduruluyor

Kamuda mobilya ve demirbaş alımları 3 yıl süreyle durdurulacak. Aynı zamanda, ajanda, takvim, plaket gibi hediyelerin verilmesi yasaklanacak ve kamu alımları DMO aracılığıyla yapılacak.

Ödeneklerde Kesintiye Gidiliyor

Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödeneklerinde yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 kesintiye gidilecek. Bu kesintiler, harcama disiplini çerçevesinde kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.