KARACABEY´DE FETÖ/PDY OPERASYONU

YAPILAN OPERASYONLARDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KARACABEY´DE FETÖ/PDY OPERASYONU
GÜNDEM 28.07.2016 12:30:21 0

 

Karacabey´de  "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY)" yönelik 5 eve yapılan operasyonda 8 zanlı gözaltına alındı. 
Karacabey´de polis tarafından 3´ü öğrenci evi olmak üzere 5 eve operasyon düzenlendi. Operasyonda Fetullah Gülen´in Karacabey kasası olarak bilinen E.T, yönetici İ.Ö, öğretmenler İ.E, A.İ, öğrenciler E.V, S.E, M.Ö. ve esnaf M.U. olmak üzere 8 zanlı, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşısı Gülen´e ait kitap, dergi, gazete ve broşürlerden oluşan 11 çuval belge, Gülen´e ait konuşmaların yer aldığı bilgisayar, cep telefonu, flash bellek ve mp3 çalar ele geçirildi.
Karacabey´de 15 Temmuz´dan itibaren FETÖ/PDY´ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında hakim ve öğretmenlerin de bulunduğu 13 zanlı gözaltına alınmış oldu. Zanlılardan 3´ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer gözaltına alınanların ise sorgusu devam ediyor.