Karacabey'de 1 yılda 252 kişi tutuklandı

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılında suç oranlarında yüzde 60 azalma sağlarken, suçları aydınlatma oranını yüzde 91,5’e çıkararak önemli bir başarıya imza attı.

BURSA HABER 13.01.2025 16:32:00 0
Karacabey

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılı boyunca yapılan operasyonlar ve çalışmalarla ilgili önemli veriler paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda toplam 252 kişi tutuklandı. 2024 yılında suç oranları, bir önceki yıla kıyasla yüzde 60 oranında azaldı.

 

 

 

Yoğun çalışmaların sonucunda, ilçede asayiş olaylarında yüzde 60,1’lik bir azalma kaydedildi. Suçları aydınlatma oranı ise yüzde 64’ten yüzde 91,5’e çıktı. Kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 18,7 oranında düşüş gözlenirken, bu suçların aydınlatma oranı yüzde 96,3’ten yüzde 98,4’e yükseldi. Evden hırsızlık olayları 125 vakadan 30 vakaya düşerken, bu alandaki aydınlatma oranı da yüzde 52’den yüzde 76,7’ye ulaştı.

 

 

 

İşyerinden ve kurumdan hırsızlık olayları, 2023 yılında 84 iken, 2024 yılında 38’e düşerek dikkat çekici bir azalma gösterdi. Aydınlatma oranı ise yüzde 59,5’ten yüzde 97,4’e yükseldi. Motosiklet hırsızlıkları 102 olaydan 12 olaya, otodan hırsızlıklar ise 61 olaydan 15 olaya gerilerken, bu olayların aydınlatma oranlarında da ciddi artışlar sağlandı. Açıktan hırsızlık vakalarında yüzde 78,4’lük bir azalma yaşanırken, oto hırsızlığı vakaları da 19’dan 5’e düşerek kayda değer bir iyileşme gösterdi.

 

 

 

2024 yılında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise 855 aranan kişi yakalandı. Bu kişilerin 194’ü hırsızlık, 72’si dolandırıcılık, 16’sı cinsel suçlar, 22’si yağma, 93’ü narkotik ve 458’i diğer suçlardan aranıyordu. Yakalananlardan 14’ünün 10 yıl ve üzeri, 26’sının 5 ila 10 yıl arası, 212’sinin ise 5 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

 

 

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında 58 tabanca, 20 pompalı tüfek, 10 kurusıkı tabanca, 1007 fişek, 482 uyuşturucu hap, 813 gram esrar, 2 kilo 209 gram sentetik uyuşturucu, 151 bin 180 doldurulmuş makaron sigara, 1248 bandrolsüz sigara paketi ve 153 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün yer aldı.

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılını, asayiş ve suçla mücadelede başarılı sonuçlarla tamamladı.

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Bursa tekstili Paris'te dünyaya açıldı!

Süper Lig’de 21. haftanın hakemleri açıklandı

Başkan Taban: İnegöl’de tarımın geleceğini inşa ediyoruz

Bursa'da komiserin heimlich manevrası hayat kurtardı

9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Bursa’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Allah’ın izniyle bu işin altından kalktık

Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Yurtdışı alışverişte yeni şartlar!

Asrın felaketinin 3. yıldönümü!

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

AK Partili ilçe başkanından tepki

TCMB rezervlerinde tarihi seviye

Bursaspor Isparta deplasmanına hazırlanıyor

Hisar Arkeopark Bursa turizmine yeni nefes olacak

Yükleniyor