Kardeş şehir Hessen'den Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Almanya’daki kardeş şehir Hessen’den gelen heyeti ağırladı.

19.07.2024 14:05:00 0
Kardeş şehir Hessen

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Hessen kentinden gelen Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Manfred Pentz ve beraberindeki delegasyon, Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’in yer aldığı ziyarette, iki ülke ile Bursa ve Hessen arasındaki ilişkiler ele alındı.

“Her zaman iş birliğinden yana olduk”

Türkiye ile Almanya’nın siyasi ve kültürel ilişkilerinin iyi olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, dostluk, kardeşlik ve kurumlar arası iyi münasebetler sayesinde ilişkilerin önemli ölçüde geliştiğini belirtti. Hem kültürel hem de ekonomik birçok projede Almanya ile beraber çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa olarak Avrupa’nın ve Almanya’nın birçok imkanından yararlanarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bursa’da 1100 civarında şirketimiz Almanya ile ihracat yapıyor. 150’ye yakın Alman şirketi de şehrimizde üretim yapıyor. İyi ilişkilerimizin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Tarihi Belediye Binası tarihi anlamda şehrimiz için önem taşıyor. Mustafa Kemal Atatürk de son zeybeğini bu binada oynamıştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘İlerlemiş toplumların üzerine çıkmak sizin en büyük hedefiniz olmalı’ sözü bizim için önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman iş birliğinden yana bir anlayışa sahip olduk” dedi.

Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Manfred Pentz ise Türkiye’nin, Almanya’nın gerçek dostu olduğunu dile getirdi. Mevcut dostluk ilişkilerini daha yüksek seviyelere çıkarmayı arzuladıklarını söyleyen Pentz, “Bunun için kişisel özen göstereceğim. Ekonomi alanındaki ilişkilerimizi geliştirmemiz ve bir kazan kazan sistemi oluşturmamız gerekiyor. Bizi harikulade şehirde ve manevi değeri bu denli yüksek olan tarihi salonda ağırladığınız için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Bakan Pentz tarafından Başkan Bozbey’e günün anısına Hessen’in simgesi olan Aslan Heykeli hediye edildi. Başkan Bozbey de Bakan Pentz’e el yapımı bir çini vazo hediye etti.

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Yükleniyor