Kardeş şehir Hessen'den Bozbey’e ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Almanya’daki kardeş şehir Hessen’den gelen heyeti ağırladı.

19.07.2024 14:05:00 0
Kardeş şehir Hessen

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Hessen kentinden gelen Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Manfred Pentz ve beraberindeki delegasyon, Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’in yer aldığı ziyarette, iki ülke ile Bursa ve Hessen arasındaki ilişkiler ele alındı.

“Her zaman iş birliğinden yana olduk”

Türkiye ile Almanya’nın siyasi ve kültürel ilişkilerinin iyi olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, dostluk, kardeşlik ve kurumlar arası iyi münasebetler sayesinde ilişkilerin önemli ölçüde geliştiğini belirtti. Hem kültürel hem de ekonomik birçok projede Almanya ile beraber çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa olarak Avrupa’nın ve Almanya’nın birçok imkanından yararlanarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bursa’da 1100 civarında şirketimiz Almanya ile ihracat yapıyor. 150’ye yakın Alman şirketi de şehrimizde üretim yapıyor. İyi ilişkilerimizin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Tarihi Belediye Binası tarihi anlamda şehrimiz için önem taşıyor. Mustafa Kemal Atatürk de son zeybeğini bu binada oynamıştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘İlerlemiş toplumların üzerine çıkmak sizin en büyük hedefiniz olmalı’ sözü bizim için önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman iş birliğinden yana bir anlayışa sahip olduk” dedi.

Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Manfred Pentz ise Türkiye’nin, Almanya’nın gerçek dostu olduğunu dile getirdi. Mevcut dostluk ilişkilerini daha yüksek seviyelere çıkarmayı arzuladıklarını söyleyen Pentz, “Bunun için kişisel özen göstereceğim. Ekonomi alanındaki ilişkilerimizi geliştirmemiz ve bir kazan kazan sistemi oluşturmamız gerekiyor. Bizi harikulade şehirde ve manevi değeri bu denli yüksek olan tarihi salonda ağırladığınız için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Bakan Pentz tarafından Başkan Bozbey’e günün anısına Hessen’in simgesi olan Aslan Heykeli hediye edildi. Başkan Bozbey de Bakan Pentz’e el yapımı bir çini vazo hediye etti.

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor