Kastamonu'yu sel aldı! Vatandaşlar botlarla tahliye ediliyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı İlişi köyünden geçen çayın sel suları nedeniyle taşması sonucu köydeki bazı evler su altında kaldı.

GÜNDEM 27.06.2022 13:40:00 0
Kastamonu

Kastamonu il genelinde gece saatlerinde başlayan yağış aralıklarla etkisini arttırarak devam ediyor. Yoğun yağış nedeniyle Kastamonu'nun İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde sağanak yağışın ardından sel sularının da etkisiyle taşan çaylar nedeniyle su baskınları oluştu. Birçok kişi evlerinde mahsur kaldı.

Taşkın nedeniyle belediye hoparlörlerinden anons yapılarak, vatandaşların iş yerlerini açmamaları ve çay kenarına yaklaşmamaları, birinci katta oturanların üst katlara çıkarak tedbir almaları gerektiği uyarısı yapıldı. Ayrıca Kastamonu-İnebolu Karayolu, Küre Ersizlerdere mevkiinde ve Küre-İnebolu yolu ile Şenpazar-Cide arasında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Ulaşımın kapalı olduğu bölgelerde ekipler önlem aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz'de yaşanan yoğun yağış sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop'taki yağış dolayısıyla taşkın riskinin tehlikeli boyuta ulaştığı kaydedildi. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Kastamonu'nun İnebolu, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar ve Cide ilçeleri, Karabük Merkez, Ovacık ve Safranbolu, Zonguldak'ın Devrek ve Gökçebey ilçeleri ile Bartın'ın Merkez ve Sinop'un Ayancık ilçesinde, taşkın riskinin tehlikeli boyuta geldiği vurgulanarak, "Taşkın sahasındaki vatandaşlarımızın, sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda olmaları, araçlarını dere kenarından çekmeleri, acil durumlarda 112'yi aramaları önemle duyurulur" açıklaması yapıldı.

Yazlıkçı olarak köye yerleştiğini söyleyen bir vatandaş, yazlıklarına oturacakları tarihte sele kapıldığını söyleyerek, “Buraya tamir edelim dedik, her şeyi yeniden yaptırdık. Bu kadar olacağını tahmin edememiştik. Geçen sene de geldik. Ama bu sene yağışlar daha fazla. Diyecek bir şey yok. Her ihtimale karşı bizi aldılar. Herkese teşekkür ederiz. Ben yazlıkçıyım. Buraya yazın geliyorum. Yazlığımızın her şeyini yaptırdık, tam oturacağımız zaman böyle oldu. Cana geleceğine mala gelsin diyoruz. Çok korktuk” dedi.

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor