Tarih: 06.02.2024 11:16

Kazakistan'dan 6 Şubat depremleri için anma mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinin birinci yılı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Mesajda, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin birinci yıl dönümünde hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara da şifa dilenildi.

6 Şubat'ı Unutmuyoruz: Kazakistan'dan Anma Mesajı

Mesajda, geçen yıl Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle Kazakistan'ın ev sahipliğinde başkent Astana'da gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanlarının 10. Zirvesi'nde, üye ülkelerce 6 Şubat'ın "Afetzedeleri Anma ve Dayanışma Günü" ilan edildiği hatırlatıldı.

Mesajda, "Böylesine zor bir dönemde Kazakistan, Türk Devletleri Teşkilatına üye diğer ülkelerle Türkiye'ye ilk destek veren ülkelerden oldu ve Türk birliğinin gücünü ortaya koydu." ifadesine yer verildi.

TDT'nin dönem başkanı olarak Kazakistan'ın, Türkiye'ye söz konusu süreci hızla atlatması dileğinde bulunduğu kaydedildi. Mesajda ayrıca, "Türkiye'nin acısını paylaşıyor, bu zor zamanda Türk halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —