Kemerburgaz Üniversitesi yeni akademik yıla coşkulu bir açılış töreniyle başladı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı coşkulu bir açılış töreni ile gerçekleşti.

EĞİTİM 30.09.2015 15:45:16 0
Kemerburgaz Üniversitesi yeni akademik yıla coşkulu bir açılış töreniyle başladı

 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi´nin 2015-2016 akademik yıl açılış töreni üniversitenin Mahmutbey yerleşkesinde gerçekleşti. Törene, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, İKBU Rektörü Prof. Dr. Erhan Çağrı, İKBU Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, akademik ve idari kadro, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından cübbe giyme töreniyle devam eden açılışta, yeni öğretim yılında bölümlerini birincilikle kazanan öğrencilere de Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen tebrik belgeleri takdim edildi.
Açılış konuşmasında ?´İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, uluslararası bir eğitim kurumu olmaya doğru hızla ilerliyor. İKBU Eczacılık Fakültesi Türkiye´nin ilk ulusal aşı üretimini gerçekleştirmek için çalışıyor´´ diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, üniversitelerinde eğitim gören öğrenci sayısının 5 bin 438´e ulaştığını ve 42 ülkeden 492 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu ifade etti. Okullarının uluslararası bir eğitim kurumu olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Erhan, ?´90 üniversite ile Erasmus, 100 üniversiteyle de çeşitli programlarla işbirliğimiz bulunuyor. Hedefimiz bu işbirliğini 150 üniversiteye çıkarmaktır? dedi.
KÖLN ÜNİVERSİTESİ İLE ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi´nde bugün itibarıyla yedi fakültesinde 22 lisans programının devam ettiğini, önlerindeki akademik yıllarda Diş Hekimliği Fakültesine de öğrenci almaya başlayacaklarını aktaran Prof. Dr. Çağrı Erhan, konuşmasını ?İKBU Hukuk Fakültemizin, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yürüttüğü lisans çift diploma programı ülkemizde tek örnektir. Buradan mezun olan öğrencilerimiz hem Almanca hem Türkçe dersleri alarak, Türkiye ve Almanya´da geçerli birer hukuk diplomasına sahip olacaklar. Diğer yandan Eczacılık Fakültemizin Amerika Birleşik Devletleri´ndeki Colorado Üniversitesi ile yürüttüğü lisans ders programı sayesinde ABD´den gelen hocalarımız üniversitemizde ders veriyorlar. Bunun da ileride bir çift diploma programına dönüşmesini çok arzu ediyoruz? şeklinde sürdürdü. İKBU´ da ilkleri başarmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erhan, ´´Eczacılık Fakültemizin öncülük ettiği kalkınma ajansı tarafından desteklenen bir ulusal aşı üretimi projemiz var. Bunun ilk aşaması tamamlandı. Son derece destek gören bir proje bu. Eğer ikinci aşamada da başarılı olursak İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türkiye´de bir ilke imza atacak. Ekonomik kaynaklarımızın yurt dışına akmasını engelleyerek, Türkiye´nin uzun yıllardır büyük ihtiyaç duyduğu ilk ?ulusal aşımızı? Eczacılık Fakültemiz bünyesinde üreteceğiz´´diye konuştu.
Açılışta konuşan İKBU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, ?´Hukuk Devleti, Adalet ve Barış´´ konularına değindi ve devletlerin insan haklarına saygılı adil bir hukuk düzenini sağlaması gerektiğini söyledi. ?´Hukuka uygun davranmak, adaleti sağlamak, insan haklarını korumak ve özellikle ihlal etmemek devletin vatandaşlarına bir lütfu değildir. Devlet bu şekilde davranmak zorundadır; çünkü kendi varlığı buna bağlıdır? diyen Prof. Dr. Şükran Şıpka, ?´Barış, adaletin ikiz kardeşidir, kendi varlığını sürdürebilmek için adalete olduğu kadar barışa da muhtaçtır. Barış hakkı tanınmadıkça, bu hakkın gereği yerine getirilmedikçe adaletin de sağlanması mümkün olmaz´´ açıklamalarında bulundu. ?´Altınbaş Ailesi ve grubumuzun hayali, öğrencilerimizin kendisine, ailesine ve insanlığa katkı sağlayabilmeleri için gerekli donanımları kazanarak üniversitemizden mezun olmalarıdır? diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş ise, ?Siz gençlerden beklentimiz iyi eğitim almış, sosyal yönü güçlü bireyler olmanızdır? dedi.
Cübbe giyme töreniyle devam eden açılışta, yeni öğretim yılında bölümlerini birincilikle kazanan öğrencilere de Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen tebrik belgeleri takdim edildi.


Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor