KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN PARK HİZMETE GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesinde yapımında sona gelinen Naim Süleymanoğlu Parkında Bursa bölgesinde bir ilki gerçekleştiriyor.

BURSA HABER 29.04.2021 16:23:00 0
KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN PARK HİZMETE GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

15 adet 400 W güneş paneliyle donatılan park, bu paneller sayesinde kendi elektriğini kendisi üretecek.

 

Her alanda ortaya koyduğu yeniliklerle adından söz ettiren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesinde yapımında sona gelinen Naim Süleymanoğlu Parkında da Bursa bölgesi için bir ilki hayata geçiriyor. Bursa’da ilk kez bir park, güneş panelleriyle donatılıyor. Gündüz aldığı güneşle kendi elektrik ihtiyacını karşılayacak olan parka, 15 adet 400 W güneş paneli kuruluyor.

 

Yapımı devam eden parkta inceleme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, akıllı şehir olgusunu her alanda sürdürdüklerini kaydetti. Teknoloji ve yenilenebilir enerjinin en güzel örneklerinin görüleceği bir çalışmada sona gelindiğini kaydeden Başkan Taban, “Akhisar Mahallemizde çok yakın bir zamanda hizmete girecek olan Naim Süleymanoğlu Parkımız, sadece çocuklarımız için oyun alanı ve yetişkinler için nefes alacak bir sosyal alan özelliği taşımıyor. Burada şehrimiz adına bir ilki de hayata geçiriyoruz. Parkımızın enerjisinin bir kısmını güneşten sağlayarak karbon salınımını azaltmayı, elektrik tüketiminde tasarruf etmeyi ve parka gelecek olan çocuklar ve vatandaşlar için de yenilenebilir enerji bilincini arttırmayı hedefliyoruz. Uygulama pilot proje olarak Bursa bölgesinde ilk defa burada yapılıyor. Parklarda güneş panelleri aydınlatmalarının kullanımını uzun zamandır görüyoruz. Fakat gerçekleştirilen projede panelli aydınlatmalar değil, şebekeyle bağlantılı güneş enerjisi sistemi kullanılacak ve herhangi bir akü maliyeti olmayacak. Sistem 25 yıl boyunca yüzde 80’in üzerinde verimlilikle çalışacak. Tesis gündüz ürettiği elektriği şebekeye hepimizin kullanacağı şekilde verecek ve gece güneşin olmadığı saatlerde de şebekeden alacağı elektriği kendi ihtiyacında kullanacak. Bu doğrultuda parkta 15 adet 400 W güneş paneli kullanıldı. Güneş panellerinin kurulu gücü 6 kWp’dir” dedi.

 

Parkın hem görsel olarak bölgeye ayrı bir hava katacağını hem de mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacağını kaydeden Başkan Taban, “Güneş paneli özelliği ile de bizleri ayrıca heyecanlandıran bir proje. Şimdiden şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Turgay Erdem için tutuklama talebi

Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Turgay Erdem'in avukatından ilk açıklama

Çağdaş eğitimin Türkiye’deki kalesi 30 yaşında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da!

İmam hatipler haftası

Orhangazi nefes alacak

Bursa'nın ne kadar suyu kaldı?

Turgay Erdem adliyeye sevk edildi

İsrail ve Gazze'de esir takası başladı

Bursaspor taraftarları minik Çağan Ata’nın mücadelesini kutladı

Tahsin Tam: "Ağlamamak için kendimi zor tuttum"

Mutluluk balonları SMA’lı Çağan Ata Taran için uçuruldu

Ertuğrul İdris Furat, Tahsin Tam’ı mest etti!

Çevreci Damla Sulama Tesisi ödüllendirildi

Mansur Yavaş, soruşturma iznine ilişkin konuştu

Bozbey’den su kesintisi açıklaması

Hastaneye kaldırılan Turgay Erdem’in sağlık durumu nasıl?

Osmangazi’den doğayla iç içe yeni yaşam alanları

Gençler Girişimci Kafası’nda tecrübeyle buluştu

Bursa tarımının kalbi Gölbaşı ve Demirtaş Barajları kurudu

Yenişehir'de zincir marketlere denetim

Büyükşehir, üreticinin yanında

Güvercin kümesinde uyuşturucu ele geçirildi

Bursaspor yeni hocasıyla ilk maçına çıkıyor

Şehit ateşi Bursa’ya düştü

Ufuk Ocak: "Ev tekstili krize rağmen güçlü, Türkiye lojistik avantajla önde”

Gazze’de ateşkes sonrası Filistinliler evlerine dönmeye başladı

CHP'li başkanlardan “Turgay Erdem” açıklaması

Bursa'da sular yeniden kesilecek

Yükleniyor