Kendisini uyaran polislere pencereden ateş edince vuruldu! Valilikten açıklama geldi

Küçükçekmece'de 4 katlı binanın 2. katında pencereden ateş eden 22 yaşındaki Oktay Yeşilırmak, iddiaya göre kendisini uyaran polislere ateş açtı. Ekiplerin karşılık vermesiyle vurulan Yeşilırmak hayatını kaybetti.

ASAYİŞ 26.06.2022 15:31:00 0
Kendisini uyaran polislere pencereden ateş edince vuruldu! Valilikten açıklama geldi

Olay saat 00.30 sıralarında Tevfikbey Mahallesi, Irmak Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 4 katlı binanın 2'inci katında oturan evli ve 2 çocuk babası Oktay Yeşilırmak, evde tek başına olduğu sırada pencereye çıkarak çevreye ateş etti. Meslektaşları T.Ç.'nin evinde misafir olan polisler Y.A, D.T ve M.M.Ş. sesler üzerine 112 Acil hattına ihbarda bulunarak, sokağa çıktı. Şüpheliyi uyaran polisler, Oktay Yeşilırmak'ın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine karşılık verdi. Oktay Yeşilırmak, Y.A. isimli Polis memuru tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Olay sırasında evde Oktay Yeşilırmak'ın tek olduğu belirtildi. Kilitli kapının kırılarak içeriye girilmesiyle olayda kullanılan tabanca ve 58 fişek ile Yeşilırmak'ın tabancasından çıktığı değerlendirilen 8, polis memurlarının bulunduğu yerde ise 9 adet boş kovan bulundu. Eminyetten yapılan açıklamada Oktay Yeşilırmak'ın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan 6 kaydı bulunduğu belirtildi.

Bölgede polis ekipleri ile mahalle sakinleri arasında yaşanan arbedenin ardından olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, sokağa giriş ve çıkışı kapattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hayatını kaybeden Yeşilırmak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a kaldırıldı. Oktay Yeşilırmak'ın otopsi işlemlerinin ardından Başakşehir Kayabaşı mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece ilçemizin Tevfikbey Mahallesinde bugün saat 00.30 sıralarında (O.Y) adlı vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili yapılan incelemelerde: İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memurları (Y.A), (D.T) ve (M.M.Ş)'nin meslektaşları (T.Ç)'nin evinde misafir olarak bulundukları esnada, sokaktan silah ve kavga sesi geldiği, 112 Acil hattını arayarak ihbar ettikleri, seslerin devam etmesiyle dışarı çıkarak 2. kattaki evin penceresinden ateş eden şahsı uyardıkları, şahsın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine (Y.A) polis memuru tarafından açılan ateş sonucu (O.Y) adlı şahsın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Olay sonrasında yapılan incelemede; (O.Y) adlı şahsın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan (6) adet kaydı bulunduğu, olay sırasında evde kendisinden başka kimse olmadığı, kilitli kapının kırılarak girilmesiyle olayda kullanılan (1) adet tabanca ve (58) fişek ile şahsın tabancasından çıktığı değerlendirilen (8), polis memurlarının bulunduğu yerde ise (9) adet boş kovan elde edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir." denildi.

BABA KEMAL YEŞİLIRMAK KONUŞTU

Hayatını kaybeden Oktay Yeşilırmak'ın babası Kemal Yeşilırmak, "Biz bugün gurbetten geldik. Onun iki tane çocuğu var. Çocuklarının kurbanını kesmeye gittik. Ailesiyle, biz de gittik. Kurbanımızı kestik. Evimize geldik. Çocuğum mutfakta, eşi çay yapıyormuş. O da camdan bakıyormuş. Mutfağın camından bakarken, buradan 3 tane sivil polis geçiyor. Geçerken, 'Ne bakıyorsun bize' diyor. Çocuğuma iki üç yerden sıkıyorlar. Ben polisim diye kimse kimseyi vuramaz suçsuz yere. Çocuğum vuruldu. Hastaneye yetiştirmek için çocuğumuzu biz alacaktık. Ama üç saat geçti, bize kapıyı açtırmadılar. Bizi tekmelediler. Çocuğumu hastaneye yetiştiremedim. Çocuğumu elimden aldılar" dedi.

Yeşilırmak'ın yakını Kemal Çalışman, "Oktay Yeşilırmak bir iki duble rakı içmiş. Rakı içtiğinden dolayı havaya bir iki el ateş etti. O esnada oradan geçen polisler kendilerine ateş edildiğini düşünerek çocuğun kalbine ateş ediyorlar" dedi

Yeşilırmak'ın eşi Cansu Can, "Bu mahallede her zaman silah sıkılıyordu. Bugün ne olduysa polisler kocamı vurdu. Havaya iki üç el sıktı diye polisler öldürmeye sıktı. Cansız bedenine bile dokundurmadılar. Barikat kurdular buralara. Cenazemi bile verdiler. Hastaneye bile yetiştirmediler, yetiştirselerdi böyle olmazdı belki." diye konuştu.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 5 asker şehit

Bursa'da Sefo rüzgarı esti!

Kocayayla Şöleni'nde coşku zirveye ulaştı

Çevre için tek yürek!

Özdağ, Özgür Özel'i ziyaret etti

İnegöl’de kamulaştırılan alanlar otoparka dönüşüyor

Bursa’da otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı: 20 dönüm zarar gördü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı

Körfez'de ilk sefer!

Ömer Çelik'ten CHP'ye sert tepki: "Hadsiz dilin karşısında duracağız"

Siyasi partilerin üye sayısı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’yi test etti

Meclis’te enerji ve emekli mesaisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

Ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan öldü

Sultan Çelebi Mehmed dualarla anıldı

Manavgat Belediyesi'ne ‘rüşvet’ operasyonunda 28 kişi gözaltında, 6 şüpheli firari

Baklava Kutusunda 110 Bin Euro! Manavgat Belediyesi’nde Rüşvet Skandalı

Bursa’da Bunaltıcı Sıcaklıklar: Güneşli Günler Devam Ediyor

İstanbul'da deprem... Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de birinci parti AK Parti'dir

Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor

Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı

Eşini 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığın cezasında ‘pişmanlık' ve 'geleceğin etkilenmesi’ indirimi

Adıyaman, Antalya ve Adana belediyelerine yolsuzluk operasyonu

Bursa’da Körfez Seferleri başladı

İnegöl Belediyesi’nde Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı

Parkta bıçakladığı kocasını elektrikli bisikletle hastaneye götürdü

Süper Lig'de 2025-2026 sezonu fikstürü açıklandı

Yükleniyor