Kent Konseyinden yangın bölgelerine yardım kampanyası

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanya başlattıklarını açıkladı.

GÜNDEM 4.08.2021 11:06:00 0
Kent Konseyinden yangın bölgelerine yardım kampanyası

Bursa Kent Konseyi, Manavgat ve Marmaris başta olmak üzere Türkiye'nin güney sahillerini etkisini altına alan orman yangınlarından etkilenen bölgelerin yaralarını sarmak için yardım çalışması başlattı. Yardım kampanyasının detaylarını kamuoyuyla paylaşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, ülkenin ciğerlerini yakan orman yangınlarının herkesi derinden etkilediğini söyledi. Orman yangınları esnasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Şevket Orhan, “Gün birlik günü. Orman yangınlarından etkilenen bölgelerle ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kurtarma Ekipleri ile koordineli olarak ihtiyaç malzemelerini belirledik. Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerimiz, meclislerimiz, çalışma gruplarımız, katılımcı kuruluşlarımız ve gönüllülerimizle beraber yardım kampanyası başlatıyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı yardım kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bu zorlu günleri de hep beraber geride bırakacağız” dedi.

Hep birlikte güçlü bir ülke olduklarının altını çizen Orhan, yardımların Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bulunan Bursa Kent Konseyi ofislerinde toplayacaklarını açıkladı. Kampanyaya destek olmak isteyenlerin 0224 7163699 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini söyleyen Orhan, “Şimdiden katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi için de fidan bağışı çalışması yapacağız. Doğayı korumak hepimizin sorumluluğu. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce 'Yeşil Vatan' sloganından hareketle başlatılan kampanya kapsamında gönüllülerimizle beraber OGEM-VAK Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı’na yüzlerce fidan bağışında bulunacağız” diye konuştu.

Yardım kampanyası için ihtiyaç listesi ise şu kalemlerden oluşuyor;
“Gıda kolisi (son kullanma tarihi kısa olmamalı), hijyen malzemeleri, yazlık giyim, havlu, nevresim takımı, iç çamaşırı, yorgan ve yastık, diş fırçası, diş macunu, terlik, ışıldak, powerbank, el feneri, aile mutfak seti, beyaz eşya, mobilya, kırtasiye seti”

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Dağ havası lüks, karın bedeli ağır

Diyarbakır Emniyeti önündeki EYP saldırısına 13 gözaltı

TÜİK: Hizmet sektöründe güven yükseldi

Büyükşehir'de güç birliği mesajı

Bursa’da kuyu temizliği can aldı

Bursaspor’da yeni hoca belli oldu

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Yükleniyor