KERKÜK OPERASYONU

IRAK ORDUSU VE İRAN DESTEKLİ HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİNİN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

KERKÜK OPERASYONU
/kanal16haber.com/2017-10/16/170221795b.mp4
GÜNDEM 16.10.2017 16:58:18 0

Peşmergelerin, Kerkük´ün güneyinden çekilmesiyle birlikte, Irak ordusu ve ona destek veren federal polis güçleri, boşaltılan mevzilere yerleşip, zırhlı araçlarla ana caddelerde denetimi sağladı.

Kerkük´ün güney bölgesindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları da federal polis güçlerince indirildi.

 

KERKÜK´TE DUMANLAR YÜKSELİYOR,IRAK GÜÇLERİNİN KERKÜK´TE İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Kerkük´ün iç kesimiyle Erbil ve Süleymaniye´ye giden yolların denetimi hâlihazırda Peşmerge´de? Ancak kentin batısındaki Mekteb Halid Cephesi´nde ise çatışma çıktığı, söz konusu bölgeden dumanların yükseldiği görüldü..

Dükkanların kepenk indirdiği kentte tam bir kaos ortamı hakim? Mesai günü olmasına rağmen iş başı yapılmazken, okullar da kapalı?

Peşmerge´nin ani bir şekilde çekilmesine öfkelenen bazı kent sakini Kürtlerin ise gönüllü olarak ellerine silah alıp sokak başlarında durduğu, Süleymaniye´ye dönen Peşmerge tanklarının ise vatandaşlar tarafından devrildiği görüldü.

 

BAZI KERKÜKLÜLER ERBİL VE SÜLEYMANİYE YOLU´NDA

Öte yandan bazı Kerküklü aileler, oluşan kaos ortamından dolayı Erbil ve Süleymaniye´ye doğru hareket ediyor.

Kerkük´teki Türkmen mahalleleri ve parti binalarının olduğu bölgelerde ise sessizlik hakim? Bazı Türkmenler ise parti binaları ve sokaklarının başında olası bir kaosa karşı tetikte bekliyor.

 

KERKÜK´TE PKK´LILAR SOKAK BAŞLARINI TUTTU!

öte yandan terör örgütü PKK´lıların Peşmerge´nin çekildiği kent merkezindeki bazı sokak başlarını tuttuğu, ellerine silah alan gönüllü Kürt sakinlerini yönlendirdiği iddia ediliyor.