Kestel’de ölenlerin yarısı kanserden!

Kanser istatistiklerini masasından ayırmayan Belediye Başkanı’ndan şok sözler

BURSA HABER 31.10.2024 17:40:00 0
Kestel’de ölenlerin yarısı kanserden!

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kanal 16’ya yaptığı açıklamada şok edici bir veri paylaşarak, “Kestel’de 2023’te 225 vatandaşımız, 2024 Eylül ayına kadar da 191 vatandaşımız kansere yakalandı. Maalesef Kestel’de vefat eden vatandaşlarımızın yarısı kanserden yaşamını yitiriyor. Kanser vakalarının istatistiğini gösteren kağıdı masamdan ayırmıyor ve her sabah bakıyorum. Hava kirliliğine karşı  çok ciddi bir mücadele başlattık. Filtre takmayan fabrika sahiplerine 2 kez ceza kestik. Eğer takmamaya devam ederlerse, yer sağlayıp ilçe dışına çıkartacağız” dedi. 

 

“KESTEL’DE ONLARCA BOYAHANE FAALİYET GÖSTERİYOR”

 

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kanal 16 Genel Koordinatörü Mustafa Özdal’a hava kirliliğiyle ilgili sarsıcı açıklamalar yaptı.

Kestel Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede, 31 Mart’tan sonra hava kirliliğine karşı başlatılan mücadeleye değinen Erol, “Kestel’de kime sorarsanız sorun, hava kirliliği konusu öne çıkıyor. İlçemiz merkezinde 21 boyahane, Uludağ OSB’de 20 fabrika, Barakfaki OSB’de 37 boyahane üretim yaparken, 20 boyahane de ruhsat almış durumda” dedi. 

 

“FİLTRE TAKMAYAN FABRİKALAR KAPANACAK” 

 

Göreve geldikten sonra sanayicileri gezdiklerini anlatan Başkan Erol, temiz hava taleplerini kendilerine iletip, filtre takmalarını istediklerini kaydetti. Sanayicilerin de hükümetten talepleri olduğunu sözlerine ekleyen Erol, şöyle devam etti: “Hem Kestellilerin temiz hava talebi hem de sanayicilerin taleplerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilettik. Ardından Çevre Müdürlüğü’nün ekipleriyle birlikte, bizzat benim de katıldığım denetimlere başladık. Filtre takmayan fabrikalara ilk denetimde  900 bin, ikinci denetimde 1 milyon 100’er bin lira cezalar kesildi. Üçüncü denetimde halen yükümlülükler yerine getirilmemişse ceza miktarı 3 milyon 600 bin liraya çıkarılacak. 4. denetimde ise Avrupa standartlarında filtre takmayan fabrikalar kapanacak” dedi.

 

 

“ÖLÜMLERİN YARISININ NEDENİ HAVA KİRLİLİĞİ”

 

İstihdam sağlayan fabrikaların kapanmasından yana olmadığının altını çizen Ferhat Erol, ilçedeki hava kirliliğinin vardığı noktayla ilgili sarsıcı istatistikler paylaştı. Kestel’de hava kirliliğini önlemek adına ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını vurgulayan Erol, “Kestel’de 2023’te 225 vatandaşımız, 2024 Eylül ayına kadar da 191 vatandaşımız kansere yakalandı. Maalesef Kestel’de vefat eden vatandaşlarımızın yarısı kanserden yaşamını yitiriyor. Kanser vakalarının istatistiğini gösteren kağıdı masamdan ayırmıyorum. Kestel, Türkiye’de havası kirli olan ilk 10 kentten biri. Hava kirliliğine karşı  çok ciddi bir mücadele başlattık. Filtre takmayan fabrika sahiplerine 2 kez ceza kestik. Eğer takmamaya devam ederlerse, yer sağlayıp ilçe dışına çıkartacağız” dedi. “Bazı sanayiciler, filtre takmanın çok maliyetli olduğunu söylüyor” diyen Erol, “Ben de onlara hiçbir maliyet, insan sağlığından önemli değildir yanıtını veriyorum” diye konuştu. 

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Yükleniyor