Kestel’i kirleten Bursa Çimento’nun o tesisi taşınıyor!

...

BURSA HABER 19.04.2025 12:35:00 0
Kestel’i kirleten Bursa Çimento’nun o tesisi  taşınıyor!

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Bursa Çimento bünyesindeki katı atık bertaraf tesisinin, taşınmasını istediklerini belirterek, “Bursa Çimento yetkilileri yer arayışına girdi. OSB’lere taşınabilir” dedi.  

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kanal 16’da yayınlanan Mustafa Özdal’ın hazırlayıp, sunduğu Yüz Yüze programına katılarak, ilçedeki boyahaneler ve Bursa çimento ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kestel’de çevre adına 2 başlıkları olduğunu belirten Erol, boyahanelerle ilgili toplantıyı geçen ay Vali Erol Ayyıldız başkanlığında gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

 BTSO Başkanı İbrahim Burkay, OSB yetkilileri Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ve müdürlük temsilcileriyle verimli bir toplantı yaptıklarını kaydeden Erol, “Konuyu tüm yönleriyle masaya yatırdık ve artık somut adımlar atılması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Haziran ayı içinde Bakanlık, fabrikaların dünyada kabul görmüş tek tip filtre takılmasını öngören yönetmeliği çıkaracak. Göstermelik değil gerçekten havayı kirletmeyen filtreleme sistemine geçilecek. Buna uymayan fabrikalara para cezalarından, kapanmalara kadar müeyyideler uygulanacak. Toplantıda hem Vali Ayyıldız hem BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bu konuda ciddi adımlar atılması gerektiğini söylediler. Ben İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum. BTSO, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. BTSO’ya yakışır vizyonda bu işin çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

O TESİS TAŞINACAK

Bursa Çimento’yla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Erol, “Göreve geldiğim günlerde Bursa Çimento hızla büyüyordu. Bugün ise kapasitesini arttırmıyor ama teknolojisini yeniliyor. Bu ay içinde renovasyon çalışmalarının biteceğini söylüyorlar. Bittiği zaman da basınımızla ve vatandaşlımızla birlikte tesisi gezeceğiz. Ancak ilçenin asıl sıkıntısı katı atık bertaraf tesisidir. Bursa’nın ürettiği atıkların bertaraf edilmesi gereken yerler var. Ancak biz artık bertaraf tesisinin Bursa Çimento’nun bulunduğu yerden alınıp, başka bir yere taşınmasını istiyoruz. Eğer bertaraf işlemini Bursa Çimento da yapacaksa, OSB’ler içinde belirlenmiş bir yerde yapabilirler ama artık Kestel’den taşınmasını istiyoruz. Bursa Çimento yetkileriyle geçen hata konuştuk. Onlar da aynı şeyi düşünüyorlar. OSB’lerde yer arayışları var. Bu yıl yeri bulabilirlerse, hızlıca gelecek yıl taşınabilir” diye konuştu. 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Yükleniyor

loading