CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı mesajında, "İsrail'in Mescid-i Aksa'da çocukları da hedef alarak yaptığı katliam, bir utanç vesikası olarak tarihteki yerini alacak.
Filistin'i bölgemizde bağımsız bir devlet olarak görmek, en büyük arzumuz" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, sabır, ibadet ve rahmet ayı olarak kabul edilen ramazan ayınının, bir kez daha Covid-19 pandemisinin gölgesinde yaşandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Salgın hastalık ve etkisiz kalan tedbirler, maddi ve manevi güçlükler yarattı. Ancak salgın, bu mübarek ayda bize ve tüm insanlığa dayanışmanın, yardımlaşmanın önemini tekrar hatırlattı. Milletimizin bu zor günleri sağlık ve huzur içinde atlatabilmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Tüm dünyanın 'sosyal devlet' ilkesinin önemini anladığı bu zorlu günlerde, CHP'li belediyelerimiz 'Sağ elin verdiğini sol elin görmediği' bir anlayışla, hiçbir vatandaşımızı ayırmadan, hiç kimsenin yoksulluğunu ifşa etmeden, milletimizle omuz omuza verdi" dedi.
'UTANÇ VESİKASI OLARAK TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK'
Kılıçdaroğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinerek, "Mübarek ramazan ayının son günlerinde Filistin'de, kutsal topraklarda yaşanan çatışmalar ise bizleri derinden üzmüştür. İsrail'in Mescid-i Aksa'da çocukları da hedef alarak yaptığı katliam, bir utanç vesikası olarak tarihteki yerini alacaktır. Tüm bölge halklarının olduğu gibi, Filistinli kardeşlerimizin de yüzünün gülmesi Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'i harekete geçirecek adımları hızla atmasına bağlıdır. Filistin'i bölgemizde bağımsız bir devlet olarak görmek, en büyük arzumuzdur. Bu duygularla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, terör örgütlerine karşı mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizi, Covid-19 mücadelesinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum. Salgına karşı olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık emekçilerimize; bu zorlu dönemde görev yapan apartman görevlilerimiz, kuryelerimiz, bakkallarımız ve PTT çalışanlarımız başta olmak üzere, işbaşı yapan tüm emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir
En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!
Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi
Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız
Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu
Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz
Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi
Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti
Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı
Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik
Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı
Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama
Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"
Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!
Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!
Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı
Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı
Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."
Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var
Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor
Junioshow 2026 için geri sayım başladı
Büyükşehir ailesinin acı günü
Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi
Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı
TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret
Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu
CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı
TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret
Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği
Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı