Tarih: 18.05.2014 13:36

KİMİ DUA ETTİ, KİMİ POLİSLE ÇATIŞTI

Facebook Twitter Linked-in

KİMİ DUA ETTİ, KİMİ POLİSLE ÇATIŞTI

Kimi maden şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılıp gözyaşları içinde dua etti? Kimi ise tepki bahanesiyle terör estirdi?   Manisa?nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler toplumun farklı kesimleri tarafından farklı şekillerde anıldı. Türkiye?nin birçok bölgesinde şehit madenciler için gıyabi cenaze namazları kılındı.

Marjinal gruplar ise yine sokaklardaydı. Bursa`da düzenlenen eylemde olaylar çıktı. Setbaşı`ndan Atatürk Anıtı önüne gelen kalabalık arasında bazı kişiler AK Parti Bursa İl Başkanlığı`na yürümek isteyince olaylar çıktı. Göstericiler polise sopalarla saldırırken devreye giren Toplumsal Müdahale Aracı göstericilere suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler barikat kurup, ortalığı ateşe verdi.

İNEGÖL?DE DE EYLEM DÜZENLENDİ.

İnegöl?de de yaşanan facia sebebiyle Atatürk Anıtı önünde eylem düzenlendi. CHP İnegöl örgütü, sicil toplum örgütleri ve bası sendikaların destek verdiği eylemde maden şehitleir için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından yapılan basın açıklamasında facianın bir kaza değil cinayet olduğu savunulurken, alınmayan tedbirlere tepki gösterildi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 


kanal16.com.tr/arsiv/2014-5/18/114223597.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —