Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerine ilişkin beyan döneminin sona ermesiyle birlikte yapılan denetimler ve elde edilen sonuçlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 25.08.2024 11:44:00 0
Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflere yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu çalışmalar sonucunda, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit edildi. Bu mükellefler, cezai işlem yapılmak üzere vergi dairelerine bildirilecek.

Bakan Şimşek, kira gelirinin beyan edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bu yılın başından itibaren belirli kira bedelinin üzerindeki konutlar, kısa süreli kiralamalar ve iş yerleri için beyanname zorunluluğu olduğunu vurguladı. Kira ödemelerinin banka hesapları üzerinden yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, GİB’in bankalardaki IBAN’lar üzerinden kira gelirlerini kontrol ettiğini ve bu kapsamda 700 bin mükellefe bilgilendirme ve hatırlatma SMS’leri gönderildiğini belirtti.

Şimşek, vergi dairesi memurları tarafından yapılan denetimlerde, 400 binden fazla adreste kontroller gerçekleştirildiğini ve bu kontroller sonucunda beyanname vermeyenler için toplamda 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, bu süreçte 46 bin mükellefin kendiliğinden beyanname vererek toplamda 200,7 milyon lira gelir vergisi beyan ettiğini kaydetti.

GİB, beyan döneminin sona ermesinin ardından, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 1 milyon mükellefe bir kez daha SMS gönderdi. Bu hatırlatmalar sonrasında 95 bin 989 mükellef beyanname vererek, 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi bildiriminde bulundu.

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor