Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerine ilişkin beyan döneminin sona ermesiyle birlikte yapılan denetimler ve elde edilen sonuçlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 25.08.2024 11:44:00 0
Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflere yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu çalışmalar sonucunda, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit edildi. Bu mükellefler, cezai işlem yapılmak üzere vergi dairelerine bildirilecek.

Bakan Şimşek, kira gelirinin beyan edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bu yılın başından itibaren belirli kira bedelinin üzerindeki konutlar, kısa süreli kiralamalar ve iş yerleri için beyanname zorunluluğu olduğunu vurguladı. Kira ödemelerinin banka hesapları üzerinden yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, GİB’in bankalardaki IBAN’lar üzerinden kira gelirlerini kontrol ettiğini ve bu kapsamda 700 bin mükellefe bilgilendirme ve hatırlatma SMS’leri gönderildiğini belirtti.

Şimşek, vergi dairesi memurları tarafından yapılan denetimlerde, 400 binden fazla adreste kontroller gerçekleştirildiğini ve bu kontroller sonucunda beyanname vermeyenler için toplamda 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, bu süreçte 46 bin mükellefin kendiliğinden beyanname vererek toplamda 200,7 milyon lira gelir vergisi beyan ettiğini kaydetti.

GİB, beyan döneminin sona ermesinin ardından, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 1 milyon mükellefe bir kez daha SMS gönderdi. Bu hatırlatmalar sonrasında 95 bin 989 mükellef beyanname vererek, 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi bildiriminde bulundu.

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Yükleniyor