Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerine ilişkin beyan döneminin sona ermesiyle birlikte yapılan denetimler ve elde edilen sonuçlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 25.08.2024 11:44:00 0
Kira gelirini beyan etmeyenlere ceza geliyor

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflere yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu çalışmalar sonucunda, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit edildi. Bu mükellefler, cezai işlem yapılmak üzere vergi dairelerine bildirilecek.

Bakan Şimşek, kira gelirinin beyan edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bu yılın başından itibaren belirli kira bedelinin üzerindeki konutlar, kısa süreli kiralamalar ve iş yerleri için beyanname zorunluluğu olduğunu vurguladı. Kira ödemelerinin banka hesapları üzerinden yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, GİB’in bankalardaki IBAN’lar üzerinden kira gelirlerini kontrol ettiğini ve bu kapsamda 700 bin mükellefe bilgilendirme ve hatırlatma SMS’leri gönderildiğini belirtti.

Şimşek, vergi dairesi memurları tarafından yapılan denetimlerde, 400 binden fazla adreste kontroller gerçekleştirildiğini ve bu kontroller sonucunda beyanname vermeyenler için toplamda 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, bu süreçte 46 bin mükellefin kendiliğinden beyanname vererek toplamda 200,7 milyon lira gelir vergisi beyan ettiğini kaydetti.

GİB, beyan döneminin sona ermesinin ardından, kira gelirini beyan etmeyen yaklaşık 1 milyon mükellefe bir kez daha SMS gönderdi. Bu hatırlatmalar sonrasında 95 bin 989 mükellef beyanname vererek, 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi bildiriminde bulundu.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

Yükleniyor