Tarih: 16.12.2009 23:32

KİRALANAN ARAÇLAR EMNİYETE BİLDİRİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Valiliği, 3 Aralık 2009 tarih ve 2009/02 karar ile Bursa İli sınırları içerisinde, motorlu taşıt kiralayan şirketlerin, Emniyet Müdürlüğüne bildirimde bulunmasını zorunlu hale getirdi.

Bursa Valiliğinden, Vali Şahabettin Harput imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz ilçelerinde meydana gelen Asayişe Müessir ve benzeri olaylara karışan şahısların genellikle ‘Rent A Car’ olarak tabir edilen motorlu taşıt kiralayan şirketlerden oto kiraladıkları, bu otoları çeşitli olaylarda kullandıkları, oto plakalarının bazen ‘Rent A Car’ şirketi üzerinE, bazen de üçüncü şahıslar üzerine kayıtlı olduğu, oto sorgulamaları sonucu anlaşılmaktadır. Özellikle gece meydana gelen Asayişe Müessir olaylarda, şirket sahibi ve ruhsat sahiplerine ulaşmanın zor olduğu ve plakanın resmi sahibinin hukuken şüpheli durumuna düştüğü, ayrıca yürütülen soruşturmada, şüphelinin evrak üzerinde tespiti açısından zaman kaybı görülmektedir” denildi.

Yazılı açıklamada; “Bursa İl sınırları içerisinde  Oto Kiralama Şirketlerinin operasyonel araç kiralama işlemleriyle ilgili olarak kiralanan oto plaka ve ruhsatı bilgilerini, kiralayana ve kefile ait açık adres ve kimlik bilgilerini, sözleşme yapıldığında ve oto teslim alındığında tarih ve saat bilgilerini Bursa İEmniyet Müdürlüğü İnternet Sitesinde belirlenecek alana, Emniyet Müdürlüğünce verilecek şifrelere bildirmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu bildirimler, araç kiralandıktan ve aracın tesliminden hemen sonra gecikmeksizin yapılacaktır” diye belirtilerek,  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi gereğince alınan bu kararlara uymayanlar hakkında, fiili bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

 

rent e car işletme sahipleri ise valiliğin kararını kendileri ve vatandaşlar için daha güvenli olacağını söylediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —