Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheliden 2'si Türkiye'ye getirildi

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan A.H., T.H.C. ve F.M. isimli şahıslar yurtdışında yakalandı. A.H. ve T.H.C. isimli şahısların ülkeye iadeleri sağlandı, F.M. isimli şahsın ise iade süreci devam ediyor.

GÜNDEM 21.04.2025 09:57:00 0
Kırmızı bültenle aranan 3 şüpheliden 2

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı bültenle aranan 3 zanlının yurt dışında yakalandığını ve bunlardan 2’sinin Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların uluslararası iş birliğiyle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Kırmızı bültenle aradığımız suçluları yurtdışında ortak operasyonlarla yakalayıp tek tek ülkemize getirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre:

A.H., "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından aranıyordu. “Orkinos-Bulut” operasyonunun hedef isimlerinden olan A.H., Dubai’de yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi.

T.H.C., "tasarlayarak öldürme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından aranıyordu. İran’da yakalanan T.H.C. de ülkemize teslim edildi.

F.M. ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama" ve "uyuşturucu madde ithal etme" suçlarından aranıyordu. Kolombiya’da yakalanan F.M.’nin iade süreci devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, başarılı operasyonlar nedeniyle Adalet Bakanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göç İdaresi Başkanlıkları ile görev alan kahraman polislere teşekkür etti.

Açıklamasında kararlılık mesajı veren Yerlikaya, “Uluslararası güçlü iş birliğimizle, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin ve suç odaklarının her zaman ensesindedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnegölspor Beyaz Grup’ta mücadele edecek!

Bursaspor’un rakipleri belli oldu!

Ümit Özdağ hakkında tahliye kararı!

AK Parti hibenin peşini bırakmıyor

Katil İsrail yine sivilleri hedef aldı

Ümit Özdağ yeniden hakim karşısında!

Yıldırım’da yaz spor okulları başlıyor: 17 branşta eğitim, binlerce çocuğa spor imkanı

Bursa’da küresel sağlık adımı

Osmangazi yetenek evleri’nden coşkulu yılsonu etkinliği

İran'dan "önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak" açıklaması

Kamu Hastanesinde Haksız Kazanç Soruşturması: 6 Gözaltı

Borsa İstanbul güne 9.355,81 puandan başladı

6 ilde 40 FETÖ şüphelisi yakalandı

Brent petrolün varili 72,60 dolardan işlem görüyor

75 ilde uyuşturucu operasyonu: 2 bin 311 zehir taciri yakalandı

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına operasyon: 11 gözaltı

Atış Yapı konkordato ilan etti!

Doğancı Tüneli, Temmuz ayında açılıyor

Başkan Yılmaz Kayhan Çarşısı esnafını ziyaret etti

Yıldırım’da mezuniyet buluşması

Osmangazi Belediyesi’nden Gençlik ve Spor Şenliği

Tünelin ucundaki ışık nihayet göründü: Doğancı Tüneli açılıyor!

Gazze'de ölü sayısı 55 bin 432'ye yükseldi

Mavi Vatan’ın gururu Türkiye’ye dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan çatışmaları durdurmak için devreye girdi

Türkiye Pickleball Ligleri'nin ilk şampiyonları Bursa'da belli oldu

İnegöl'de yaz spor okullarının provası spor şenliğiyle yapıldı

Şehit padişah Bursa’daki kabri başında anıldı

Türk karatecilerden uluslararası başarı

İmamoğlu hakkında istenen ceza belli oldu

Yükleniyor