Kırsalda refah seviyesi artıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa, Mudanya ve Gürsu’nun kırsal mahallelerine kazandırdığı mahalle konaklarıyla kırsalda refah seviyesi her geçen gün artıyor.

BURSA HABER 24.07.2021 12:17:00 0
Kırsalda refah seviyesi artıyor

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri kararlı adımlarla hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de özelikle kırsal mahallelerde yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bütün dünyada yatırımların neredeyse durma noktasına geldiği pandemi sürecine rağmen özellikle altyapı ve ulaşım yatırımlarından asla taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan kırsal mahallelere de sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ediyor. Mudanya’nın Çepni Mahallesi’ne kazandırılan Mahalle Konağı ve meydan düzenleme çalışmaları geçen ay hizmete açılırken, Gürsu’nun Ağaköy Mahallesi için projelendirilen Mahalle Konağı’nda da çalışmalar tamamlandı. Çevre düzenlemeleri de tamamlanan bünyesinde düğün salonunu da barındıran Ağaköy Mahalle Konağı açılış için gün sayıyor.


Mustafakemalpaşa ilçesinde yapımına 2016 yılında başlanan ancak inşaatı yarım kalan Doğancı Mahalle Konağı’nda da artık açılış için son rötuşlar yapılıyor. Toplam 860 metrekare alan üzerine inşa edilen iki katlı binada, düğün salonu kahvehane, işyeri, ofis, sağlık odası, depo ve tuvaletlerin yanı sıra 181 metrekare alanlı teras bulunuyor. Bölge halkının her türlü sosyal ve kültürel etkinlik için kullanabileceği mahalle konağı önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.
Yine Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi için projelendirilen ve inşaatı yarım kalan Mahalle Konağı’nda da çalışmalar hızla ilerliyor. Toplam 840 metrekare alanda 323 metrekare inşaat alanına sahip projede düğün salonu, mutfak, depo ve tuvaletler bulunuyor. Yamanlı Mahalle Konağı’ndaki çalışmaların da ağustos ayı sonuna kadar tamamen bitirilmesi hedefleniyor.
Mustafakemalpaşa ilçesinin Kosova Mahallesi’nde yapımına 2016 yılında başlanan temel ve çelik konstrüksiyonun kısmen yapılmasıyla yarım kalan mahalle konağında da kaba inşaat ve dış cephe boyama çalışmaları tamamlandı. Elektrik ve mekanik tesisatlar ile ince işçiliklerin devam ettiği mahalle konağının Eylül ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 ilçedeki kırsal mahallelerde de yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlara hızla devam ettiklerini söyledi. Hizmette kent-kırsal ayrımı yapmadıklarını, ihtiyaç duyulan her noktaya ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Ulaşım ve alt yapı başta olmak üzere her mahallemizin kendine göre öncelikleri var. Bu bazen bir futbol sahası, bazen mahalle konağı bazen de meydan düzenlemesi oluyor. Belli bir plan dahilinde yaptığımız projeler bir bir tamamlanıyor. Halkımızın özel günlerine ev sahipliği yapacak mahalle konaklarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Faruk Çelik: "Bursaspor şampiyon olacak başka yolu yok"

Başkan Burkay: “AB tescili üreticiye ve kent aekonomisine önemli katma değer sağlayacak”

Başkan Ercan Özel: "Arama çalışmalarına destek bekliyoruz"

Kılıçdaroğlu kimleri ziyaret etti, kimleri etmedi?

Dökülen 250 ton asfaltla İnkaya’nın yolları yenilendi

6. Ulusal Çocuk Forumu “Dijital Dünyada Çocuk Hakları” temasıyla gerçekleştirildi

A Millî Futbol Takımı, Dünya Kupası eleme grubundaki son maçında İspanya’ya konuk olacak

Bakan Kurum: 11 ilimizde mutlu sona çok az kaldı

Nilüfer Belediyespor Lüksemburg’a avantajla gidiyor

İktidar, su zammına neden geçit verdi?

Bursa'nın kestane şekeri'ne coğrafi işaret tescili!

İnegöl'de kural belli: Kirleten temizler

Hakan Çalhanoğlu, Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

TBMM'de gündem yoğun: Komisyon 17'nci kez toplanıyor

Gölyazı dünyanın “dijital billboard”unda

Osmangazi Belediyesi başarılı dijiders öğrencilerini ödüllendirdi

Hakan Fidan: "Türkiye Gazze'ye asker göndermeye hazır"

Diyabete karşı seferberlik

Börek almaya gittiği işletmede eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Alexander Dimitrov: Türk Milli Takımı’ndaki dünyaca ünlü yıldızlarla oynamak bizim için bir onurdu

Vincenzo Montella: Temiz bir şekilde mart ayına girmemiz gerekiyor

Millî coşkunun adresi Bursa oldu

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Yükleniyor