Kış aylarında gribal enfeksiyonlara karşı aktarlara olan ilgi artarken, vatandaşlar hem doğal yöntemlerle şifa arıyor hem de sağlık kuruluşlarına başvurmayı ihmal etmiyor.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklar da kapıyı çalmaya başladı. Hastalık vücuda bulaştığı andan itibaren insanları tedirgin duruma düşürüyor ve bu nedenle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor.
Bazı vatandaşlar şifayı hastanelerde ararken bazıları ise doğal yöntemler ile aktarlarda aramaya başladı. Özellikle son günlerde aktarlara rağbet oldukça arttı.
Bizlerde Kanal 16 ekibi olarak şifa merkezi diye de tabir edilen aktarlara giderek uzmanına sorduk. Ihlamurun diğer bitki çaylarına göre en çok tercih edildiğini söyledi
Kanal 16 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan aktar sorumlusu ‘’ havaların soğumasıyla beraber toplumda gribal enfeksiyon çeşitleri özellikle korona sürecinden sonra toplumda hassasiyet daha arttı. Adaçayı, hatmi çiçeği, meyan kökü, ekinezya bitkisi, yeşil çay gibi bitkiler insanlar tarafından sorulmadan gerek duyulduğunda içilen bir bitki türleri haline gelmiştir. Bu çayları hasta olmadan önce tedbir amaçlı bağışıklığımızı daha da güçlendirmek için içmek gerekiyor. ‘’ cümlelerini dile getirdi.
Muhabirimiz Yağmur Araz'ın sizce vatandaşlarımız hasta oldukları anda ilk sağlık kuruluşlarına mı gitmeli sorusuna da açıklamalarda bulunan aktar sorumlusu ‘’ bir aktar ne olursa olsun elinde teknolojik donanım olmadığı için doğru teşhis yapabilmesi oldukça zordur ama öğrendiği bilgiler ışığında belli teşhisler öngörüler de bulunabilir. Bunun eşiğinde ilk olarak hastalarımız devlet tarafından teşhisi konulup bizlere gelmesi gerekiyor. ‘’ cümlelerini ifade etti.
Bizler aynı zamanda vatandaşların nabzını tutarak kış aylarında ne gibi önlemler aldıklarını sorduk.
Kış çayı kullandıkları ve kiraz sapını en çok tercih ettiklerini, limonlu kuş burnu bitki çaylarını sevdiklerini dile getirdiler. Hasta olduklarında ilk olarak sağlık kuruluşuna başvurduklarını söylediler.
KAMERAMAN : MUHAMMED İMREK