Kısır sanılan at, 10 yıl sonra ilk kez doğum yaptı

Bursa’da kısır olduğu sanılan bir dişi at, Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Gököz Mahallesi’nde ilk kez doğum yaptı.

GÜNDEM 4.07.2024 10:37:00 0
Kısır sanılan at, 10 yıl sonra ilk kez doğum yaptı

Bursa’nın Keles ilçesi Gököz Mahallesi’nde Hürkan isimli 14 yaşındaki damgalı bir Arap atı, kısır olduğu sanıldı. Güneş isimli erkek bir at ile çiftleştirilen Hürkan’ın bir süre sonra karnı şişti. Bakıcılar bu durumu atın güzel beslenmesi ile alakalı olduğuna karar verdi. Bir süre sonra doğum yapan Hürkan, bakıcılarını hayrete uğrattı. Kahverengi yavruya Doğan Güneş adı verildi. 


Hürkan’ın doğum yapmasının kendileri için çok büyük bir sürpriz olduğunu belirten at eğiticisi Aydın Şen, “Atımız 14 yaşında. 10 yıldır biz besliyoruz. Kısır diye aldık ama burada hamile kaldı. Tesadüfen buraya geldik, burada doğurdu. Karacabey’den çıkışlı orijinal bir at. Besiye almıştık. Şiştiğini düşündük. Kısır olduğunu bildiğimiz için hiç şüphelenmedik. 2 gün sonra doğum yaptı. Bizim için de sürpriz oldu. Yavrusu oldu. Adını Doğan Güneş koyduk. Güneş daha 14 günlük” dedi. 


Hürkan’ın çok iyi huylu bir at olduğunu da belirten Şen, “Atımız damgalı bir Arap atıdır. Damgalı at çok bulunmaz. 14 yaşında gayet olgun bir at. Hiçbir huysuzluğu, ısırma gibi kötü bir alışkanlığı yok. Çocuklar ve kadınlara çok düşkündür. İlk eğitmeni kadın olduğu için böyle olduğunu tahmin ediyoruz” diye konuştu. 
At sahibi Arif Doğru ise Hürkan’ın çok yetenekli bir at olduğunu, doğumunda eğitmen Aydın Şen’in de payının olduğunu belirterek, “Bu olay sadece Hürkan’ın mahareti değil. Eğitmenimiz Aydın bey atla ilgili bazı şeyleri bana ilk söylediğinde biraz abartı gelmişti. Hayatında ilk defa ata binen birisi 15 dakikada kendi başına at binmeyi öğretebilme yeteneğine sahip. Ben Aydın beye çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir sezon geçiriyoruz. Tüm at meraklılarını, at binişi ve at eğitimi için tesisimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Gürhan Akdoğan: “Tek rotamız Atatürk’ün yoludur”

Tarımın Geleceği Bursa’da yazılacak: "AgroGreen Bursa Fuarı 8 Ekim’de başlıyor"

Hükümetten kamu işçisine ikinci zam teklifi: İlk 6 ay için %17, ikinci 6 ay için %10

Ergül Halisçelik: "270 personel, 100 araçla yangına müdahale ettik"

BTSO Başkanı Burkay’dan Bursaspor açıklaması

6 İlde orman yangını!

NOSAB Başkanı Erol Gülmez’den Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Giderken, bir avuç avaneni de al git!"

Dr.Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi açılıyor

Meclis tatile girmiyor, çalışma süresi 31 Temmuz’a kadar uzatıldı

Bursa'da makilik alanda yangın!

Ekrem İmamoğlu: “En büyük suç ortağım Kemal Bey’dir”

Özlüce Camii yeniden ibadete açılıyor

Erdoğan: "Dirençli İstanbul hedefimize yaklaşıyoruz"

Trump: İran nükleeri çıkaramadı

Yıldırım Belediyesi'nden 5 yıldızlı engelsiz yaşam merkezi

Başkan Aydın müjdeyi verdi:Kozahan aslına uygun yenileniyor

Osmangazi’de deprem tatbikatını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verildi

Kamu zammında gözler yarınki teklifte

‘Tersine Dünya’ Osmangazi’de yoğun ilgi ile sahnelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "F-35'lerden vazgeçmiş değiliz; teknik düzeyde görüşmelere başlandı"

Dervişoğlu: "Türkiye'nin klavye delikanlılarına değil, devlet adamlarına ihtiyacı var"

İran'da Hamaney'den bir haftadır haber yok: Suikast endişesi, sığınak iddiası!

CHP’de "mutlak butlan" tartışması büyüyor

Yenişehir'de orman yangını!

Meclisteki oylama tartışmasının ardından Nihat Yeşiltaş'tan açıklama geldi

Orkun Gazioğlu: "Suya %100 zam iddiası doğru değil"

Oktay Yılmaz'dan açıklama: "%100 zamma geçit yok"

'2026 NATO Zirvesi' Türkiye'de yapılacak

Bursa Kültür Yolu Festivali'nde coşku 28 Haziran'da başlıyor

İMASKOP’ta mali başarı, kurumsal vizyonla taçlandı

Yükleniyor