Tarih: 14.09.2024 11:40

Kıskaç-27 Operasyonunda 39 kişi gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

"FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek"

FETÖ'ye karşı 17 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-27" operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şube müdürlüklerinin katkılarıyla Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda 39 şüphelinin gözaltına alındığını açıklayan Yerlikaya, şu bilgileri verdi: "Şüphelilerin, örgütün sözde 'askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması' içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edildi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranma kaydı bulunan şüpheliler olduğu belirlendi. Operasyonlarda birçok dijital materyal ele geçirildi."

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polisleri tebrik etti.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —