KISKAÇ-37 operasyonuyla FETÖ'ye büyük darbe

FETÖ'ye darbe: 29 ilde düzenlenen "KISKAÇ-37" operasyonlarında 93 şüpheli yakalandı!

GÜNDEM 4.02.2025 12:39:00 0
KISKAÇ-37 operasyonuyla FETÖ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik 29 ilde gerçekleştirilen "KISKAÇ-37" operasyonlarında 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ terör örgütünün “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Öğrenci Yapılanması” içerisinde faaliyet yürüttükleri, ankesörlü telefonlarla örgüt sorumlularıyla irtibatta bulundukları ve örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi.

 

 

Ayrıca, operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler de yakalandı.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şube müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonlar; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Malatya, Muğla, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde gerçekleştirildi.

 

 

 

Bakan Yerlikaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından da örgüte karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

Yükleniyor