Kitap okuma şampiyonları açıklandı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliğinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

EĞİTİM 28.05.2021 14:59:00 0
Kitap okuma şampiyonları açıklandı

Etkinlik kapsamında bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımıyla, toplam 379 bin 493 adet kitap okunduğu açıklandı.Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Rotary Kulübü iş birliği ile düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliği çevrimiçi yapılan bir törenle tamamlandı. Törene Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Bilecikli, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Tüfekçi ile okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen-öğrenci katıldı. Ödül törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak olan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, projenin çocuklarda okuma alışkanlığı geliştirmek amacıyla 10 yıl önce başlatıldığını belirterek, “Boyun Kadar Kitap Oku etkinliğinde, bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımı gerçekleşmiş ve toplam 379 bin 493 adet kitap okunmuş. Bu proje kütüphanelerimize üye olan öğrenci sayısını da artırdı, şu an Nilüfer kütüphanelerinin yaklaşık 18 bin çocuk üyesi var” dedi. Yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl katılımın azaldığına dikkati çeken Zafer Yıldız, “İlk kez internet üzerinden başvuru aldık. 44 okuldan 159 öğretmenin desteği ile 712 öğrenci başvuruda bulundu. Bu yıl toplam 7 bin 496 kitap okundu. Proje ortağımız Nilüfer Rotary Kulüp’e teşekkür ediyorum ve bu projeye katılan tüm kitap kurtlarını gönülden kutluyorum. Bu arada çocukların severek okudukları “Kral Şakir” kitaplarının ve çizgi filmlerinin yaratıcısı sevgili Varol Yaşaroğlu da bu yıl tören konuğumuz oldu. Yoğun çalışmaları arasından bize vakit ayırdığı ve projemize verdiği destek nedeniyle Varol Yaşaroğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Törene video mesaj ile katılan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi ise, emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin 10 yıldır büyük kitlelere ulaştığını ifade ederek, 400 bin öğrencinin 6 milyonu aşkın sayfa okuduğunu söyledi. Nilüfer Rotary Kulübü
Dönem Başkanı Can Bilecikli de, 10 yıldır projeye verdikleri destekten duydukları mutluluğu ifade ederek, “Amacımız çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak. Bu projeyi geniş kitlelere ulaştırmayı ilke edindik. Bu yıl projeye katılan 712
çocuğumuzu ve emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Projeye destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Kral Şakir beğenildikçe devam edecek Etkinliğe “Kral Şakir” kitaplarının ve çizgi filmlerinin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu da katıldı. Çocuklara kitap okumaları ve hayal kurmaları konusunda öğütler veren Yaşaroğlu, “Ben çocuk yaştan buyana hep kitap okumayı çok sevdim. Çizgi romanlar kitap okumaya her zaman beni teşvik etmiştir. Çok kitap okumam ve gözlemlerim beni bu mesleğe yöneltti. İş hayatımda her zaman kitaplardan yararlanmaya devam ederim. Kitaplar her zaman insana bir şeyler öğretir” dedi. Kral Şakir çizgi dizisi ve kitap yayınları hakkında da bilgiler veren Yaşaroğlu, “Kral Şakir’i çocuklar içeriğinde verdiği mesajlar, görseller ve macera dolu akıştan dolayı seviyor. Projemiz beğenildiği sürece devam edecek. Yalın bir dille birçok konuda eğitici öğretici mesajlar veriyoruz. Çocuklar okumaya, çizmeye en önemlisi de hayal kurmaya devam etsinler” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından okuma şampiyonları ve katılımı en yüksek olan okullar açıklandı. Projeye en yüksek katılım gösteren okullar, Abdurrahman Vardar İlkokulu, Kayapa Ortaokulu ve Nilüfer Belediyesi Bursa Rotary İlkokulu oldu. ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ projesine en yüksek öğrenciyle katılan okul ise 15 Temmuz İlkokulu olarak açıklandı. Törenin sonunda ilkokullarda 2,3,4 ve ortaokullarda 5,6,7,8’nci sınıflarda dereceye giren öğrenciler açıklandı. Okuma şampiyonları gönderdikleri video mesaj ile duygularını ifade etti. Dereceye girenler madalya ve Nilüfer Belediyesi Yaz Spor Okulları’ndan üç haftalık ücretsiz yararlanma hakkı kazandı.

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor