Kitap okuma şampiyonları açıklandı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliğinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

EĞİTİM 28.05.2021 14:59:00 0
Kitap okuma şampiyonları açıklandı

Etkinlik kapsamında bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımıyla, toplam 379 bin 493 adet kitap okunduğu açıklandı.Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Rotary Kulübü iş birliği ile düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliği çevrimiçi yapılan bir törenle tamamlandı. Törene Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Bilecikli, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Tüfekçi ile okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen-öğrenci katıldı. Ödül törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak olan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, projenin çocuklarda okuma alışkanlığı geliştirmek amacıyla 10 yıl önce başlatıldığını belirterek, “Boyun Kadar Kitap Oku etkinliğinde, bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımı gerçekleşmiş ve toplam 379 bin 493 adet kitap okunmuş. Bu proje kütüphanelerimize üye olan öğrenci sayısını da artırdı, şu an Nilüfer kütüphanelerinin yaklaşık 18 bin çocuk üyesi var” dedi. Yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl katılımın azaldığına dikkati çeken Zafer Yıldız, “İlk kez internet üzerinden başvuru aldık. 44 okuldan 159 öğretmenin desteği ile 712 öğrenci başvuruda bulundu. Bu yıl toplam 7 bin 496 kitap okundu. Proje ortağımız Nilüfer Rotary Kulüp’e teşekkür ediyorum ve bu projeye katılan tüm kitap kurtlarını gönülden kutluyorum. Bu arada çocukların severek okudukları “Kral Şakir” kitaplarının ve çizgi filmlerinin yaratıcısı sevgili Varol Yaşaroğlu da bu yıl tören konuğumuz oldu. Yoğun çalışmaları arasından bize vakit ayırdığı ve projemize verdiği destek nedeniyle Varol Yaşaroğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Törene video mesaj ile katılan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi ise, emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin 10 yıldır büyük kitlelere ulaştığını ifade ederek, 400 bin öğrencinin 6 milyonu aşkın sayfa okuduğunu söyledi. Nilüfer Rotary Kulübü
Dönem Başkanı Can Bilecikli de, 10 yıldır projeye verdikleri destekten duydukları mutluluğu ifade ederek, “Amacımız çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak. Bu projeyi geniş kitlelere ulaştırmayı ilke edindik. Bu yıl projeye katılan 712
çocuğumuzu ve emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Projeye destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Kral Şakir beğenildikçe devam edecek Etkinliğe “Kral Şakir” kitaplarının ve çizgi filmlerinin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu da katıldı. Çocuklara kitap okumaları ve hayal kurmaları konusunda öğütler veren Yaşaroğlu, “Ben çocuk yaştan buyana hep kitap okumayı çok sevdim. Çizgi romanlar kitap okumaya her zaman beni teşvik etmiştir. Çok kitap okumam ve gözlemlerim beni bu mesleğe yöneltti. İş hayatımda her zaman kitaplardan yararlanmaya devam ederim. Kitaplar her zaman insana bir şeyler öğretir” dedi. Kral Şakir çizgi dizisi ve kitap yayınları hakkında da bilgiler veren Yaşaroğlu, “Kral Şakir’i çocuklar içeriğinde verdiği mesajlar, görseller ve macera dolu akıştan dolayı seviyor. Projemiz beğenildiği sürece devam edecek. Yalın bir dille birçok konuda eğitici öğretici mesajlar veriyoruz. Çocuklar okumaya, çizmeye en önemlisi de hayal kurmaya devam etsinler” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından okuma şampiyonları ve katılımı en yüksek olan okullar açıklandı. Projeye en yüksek katılım gösteren okullar, Abdurrahman Vardar İlkokulu, Kayapa Ortaokulu ve Nilüfer Belediyesi Bursa Rotary İlkokulu oldu. ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ projesine en yüksek öğrenciyle katılan okul ise 15 Temmuz İlkokulu olarak açıklandı. Törenin sonunda ilkokullarda 2,3,4 ve ortaokullarda 5,6,7,8’nci sınıflarda dereceye giren öğrenciler açıklandı. Okuma şampiyonları gönderdikleri video mesaj ile duygularını ifade etti. Dereceye girenler madalya ve Nilüfer Belediyesi Yaz Spor Okulları’ndan üç haftalık ücretsiz yararlanma hakkı kazandı.

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor