KKTC 41 yaşında!

KKTC’nin 41. Kuruluş yıldönümünde Rauf Raif Denktaş anıldı.

GÜNDEM 15.11.2024 10:08:00 0
KKTC 41 yaşında!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 41. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Anıt Mezarı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, çeşitli bakanlar, milletvekilleri ve askeri ve sivil erkan katıldı.

Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Ardından, Cumhurbaşkanı Tatar, Denktaş'ın anıt özel defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, deftere şu ifadeleri kaleme aldı:

“Aziz Lider, Kurucu Cumhurbaşkanımız,

Kıbrıs Türklüğünü savunmak için ortaya koyduğunuz ulusal hedefler doğrultusundaki haklı ve onurlu mücadelenizin bilinciyle, büyük emeklerle inşa ettiğiniz devletimizin kuruluşunun 41. yılında manevi huzurunuzdayız.

Kişiliğiniz, bilgeliğiniz, tecrübeniz, cesaretiniz ve vatanseverliğiniz ile Kıbrıs Türkünün bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde bir kahraman ve devlet kurucusu olarak ortaya koyduğunuz kararlılık, azim ve sabır, bizlere bugünlere ulaşma yolunu açtı. Sizin öncülüğünüzde verilen özgürlük mücadelesi sayesinde Kıbrıs Türk halkı, bıraktığınız yolda yürümeye devam etmektedir.

Egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüz göz önünde bulundurularak, tüm engellere ve ambargolara rağmen, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile omuz omuza sürdürdüğümüz mücadelede büyük mesafeler kat ettik. Bugün, Türk Dünyasında kabul gören bağımsız bir Türk devleti olarak saygın bir konuma erişmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kurucusu olduğunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Kıbrıs Türk halkı sizi asla unutmayacak; Cumhuriyet’i, ömrünüzü adadığınız bu kıymetli mirası, aynı azimle koruyacak ve gösterdiğiniz yolda, sonsuza dek sağlam adımlarla ilerleyecektir.

Bize miras bıraktığınız özgürlük tutkusunu ve mücadele ruhunu nesilden nesile aktarmaya kararlıyız.”

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

Yükleniyor

loading