Kocaeli'de test sürüşü yapılan teleferik açılış için gün sayıyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunarak Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferiğin, 25 Mart'ta hizmete alınması planlanıyor.

DİĞER 9.03.2024 16:40:00 0
Kocaeli

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunarak Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferiğin, 25 Mart'ta hizmete alınması planlanıyor.

Derbent istasyonunda düzenlenen test sürüşünde konuşan Vali Seddar Yavuz, uzun yıllar hayal edilip gerçekleştirilemeyen bir projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bilim, sanayi ve inovasyon kenti" denilen Kocaeli'nin artık kültür ve turizm şehri olarak da tanımlanması gerektiğini belirten Yavuz, projenin kentin turizmine değer katacağını kaydetti.

 "Bayramın sonuna kadar ücret talep edilmeyecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da projenin önemine değinerek, Kuzuyayla ve Kartepe'nin turizm açısından çok değerli olduğunu anlattı.

Projeyle ilgili bilgi veren Büyükakın, "Bugün bir sürüş yapacağız, ilk sürüş. Bu bir açılış değil, açılışı inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mızla yapacağız. Hala ince işlerde eksiklikler var. Onların tamamlanmasının ardından 25 Mart'ta halkın kullanımına açılacak. 25'inde başladıktan sonra da bayramın sonuna kadar ücret talep edilmeyecek 15 Nisan'a kadar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yavuz, Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Saadettin Hülagü, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman ve Sami Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve basın mensuplarının katılımıyla test sürüşü gerçekleştirildi.

Kentin "yarım asırlık hayali" olarak nitelendirilen Kartepe Teleferik Projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tamamen kendi kaynaklarıyla Türkiye'de bir ilk olarak Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında hayata geçirildi.

İki istasyonun yer aldığı teleferik projesinde, 10'ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattında iki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak.

Derbent ile Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik, yeşil ile mavinin tonlarıyla iç içe yolculuk imkanı sunarak, kentin turizm potansiyeline katkıda bulunacak.

Bayram gecesini kana bulayıp iki kişiyi öldüresiye darp eden 19 şüpheli adliyede

İstanbullular, Ramazan Bayramı’nda Büyükçekmece sahillerine akın etti

Başkan Akgün, Büyükçekmecelilerle bayramlaştı

Kağıthane’de otomobilin çarptığı kadının ayağı koptu

Özel çocuklar gönüllerince eğlendi

Fenerbahçe ile Galatasaray kupada 27. randevuda

Fenerbahçe’de hedef derbiyi kazanıp yarı finale yükselmek

Galatasaray, kupada Fenerbahçe’ye konuk olacak

Kızıl geyikler boynuzlarını değiştiriyor

Üst geçitler bakım ve onarımdan geçiriliyor

Kartepe müfreze binasında sona yaklaşıldı

Madde bağımlısı genç annesini öldürmek istedi başaramayınca evi ateşe verdi

SMA hastası bebeğin kumbarasını çalmıştı, tutuklandı

Kanserde tıbbi tedavi kadar motivasyon da önemli

Kızıl pandalar yan gelip yatıyor

Dünyada artan talep hububat üretimini 62 milyon ton yükseltecek

İstanbul’da ilginç olay, çarpıp hasar verdiği aracı kendi tamir etti

Ayvalık açıklarında 35 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik’ten kaçamadı

Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul’da bayramda trafik yoğunluğu yağmurun etkisiyle yüzde 74’e yükseldi

Bilecik’te tavuk çiftliğinde korkutan yangın

Bursa’da 4 gündür kayıp olan şahıs ölü bulundu

Çanakkale’de otomobil yan yattı: 6 yaralı

Bayram günü makas atan sürücü kamerada

İsmet Taşdemir: "Önemli bir eşikte kazandığımız için mutluyum"

İlker Püren: "Sahada psikolojik olarak eksik kaldık"

Bilecik’te iki kardeşe kanlı pusu

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 1 - Başakşehir: 3 (Maç sonucu)

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Sakaryaspor: 1

Tekirdağ’da deniz bisikletiyle tur atan 4 kişi göle düştü

Yükleniyor