KOLTUK DİKİŞ ELEMANI KURSUNDA EĞİTİM BAŞLADI

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

BURSA HABER 25.02.2021 15:54:00 0
KOLTUK DİKİŞ ELEMANI KURSUNDA EĞİTİM BAŞLADI

 

 

İnegöl Belediyesi’nin mobilya sanayisinde yaşanan dikiş elemanı açığına katkıda bulunmak ve iş arayan bayanlara yeni nitelikler kazandırarak istihdam edilmelerini sağlamak adına düzenlediği 192 saatlik Koltuk Dikiş Elemanı Kursu başladı. Kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Hayat boyu gelişmeye ve öğrenmeye devam etmek lazım. Kendimizi sürekli donatmaya, geliştirmeye, yeni kabiliyetler edinmeye devam edeceğiz” dedi.

 

İnegöl Belediyesi, İstihdam Merkezi’ne firmalardan gelen talepler ve Mobilyacılar Odasının dile getirmesi üzerine mobilya sanayisinde yaşanan dikiş elemanı açığına katkıda bulunmak ve iş arayan bayanlara da bu sektörde çalışabilmeleri için nitelik kazandırmak adına Koltuk Dikiş Elemanı Kursu başlattı. Yaklaşık 2 buçuk ay sürecek olan 192 saatlik kursta 13 kişi; Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 11.00 ile 14.00 saatleri arasında eğitim görmeye başladı.

 

İŞ İMKANI SAĞLANACAK

16 haftalık periyodun ardından tekrarlanacak kurslarda yeni koltuk dikiş elemanları yetiştirileceği ifade edilirken, kursu tamamlayıp sertifikasını alan kursiyerlere de belediye bünyesinde bulunan İstihdam Merkezi aracılığı ile iş imkânı sağlanacak.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte devam eden kursu ziyaret etti. Burada usta öğretici Şükrü Karaman ile kursiyerlerin çalışmalarını yerinde gören Başkan Taban, ayrıca kursiyerlerin talep ve görüşlerini de dinledi. Ziyaret sırasında açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün İNESMEK’teyiz. Çok yakın zamanda açmış olduğumuz koltuk döşeme dikiş kursumuzdayız. Burada kursiyerlerimiz var. Eğitimlerini kıymetli hocamız eşliğinde sürdürüyorlar. Burada süreç şöyle başladı aslında; bildiğiniz gibi bir İstihdam birimimiz var. Burada bizlere hem işverenden gelen hem de iş arayan vatandaşlardan gelen talepleri görüyoruz. Bu talepler noktasında da örneğin mobilya sanayisinde güçlü bir şehiriz ancak belirli sektör gruplarında işveren alım yapmak istemesine rağmen nitelikli personel bulamıyor. Bu veriler neticesinde, yine Mobilyacılar Odamızın bizlere ilettiği taleplerle bu kursu açmaya karar verdik. Ben kıymetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Her zaman fikir ve görüşlere de açık olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE DEVAM ETMELİYİZ

İstihdam Merkezi aracılığıyla eğitim alan kursiyerlerin farklı firmalara yönlendirileceğini de kaydeden Alper Taban, “Burada biz 192 saatlik, iş garantili diyebileceğimiz bir kurs başlatmış olduk. Özellikle hanımefendilerin yapabileceği bir iş dalı olan koltuk döşeme dikişi kursu bu. Burada çok değerli hocamızın da yaklaşık 2 buçuk aylık eğitimi ve sonrasında sertifikasyonuyla Allah’ın izniyle süreç tamamlandığında bu sektördeki firmalarımıza istihdam oluşturmuş olacağız. Bu noktada ben emeği geçen Mobilyacılar Odamıza, makine noktasında destek veren Ayhan Makine firmasına, Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve İNESMEK çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de buradaki kurslarımıza gelerek kendini geliştirme çabası içerisinde olan kursiyerlerimize etmek istiyorum. Kıymetli bir şey yapıyorlar. Hayat boyu gelişmeye ve öğrenmeye devam etmek lazım. Kendimizi sürekli donatmaya, geliştirmeye, yeni kabiliyetler edinmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bursa’da e-atık yarışı

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Yükleniyor