Tarih: 30.06.2015 13:08

KOMŞU BORCUNU ÖDEMEYECEK

Facebook Twitter Linked-in

 

Yunanistan´ın IMF´ye ödemesi gereken 1.6 milyar euroluk borcun süresi dolarken Maliye Bakanı Yanis Varufakis, bu borcu ödemeyeceklerini açıkladı. Gazetecilerin ´Yunanistan bugün borcunu ödeyebilecek mi?´ sorusuna Varoufakis, ´Hayır´ yanıtını verdi. Varufakis´e, hükümetin kreditörlerle son anda mali yardım anlaşmasına varılması olasılığı da soruldu. Yunan Bakan bu soruyu, "Öyle umuyoruz" diyerek yanıtladı. Yunanistan´ın borç ödemesini yapmaması durumunda ülke temerrüde düşecek, iflas kapısı açılmış olacak. 

Yunan Başbakan Aleksis çipras da, referandum kararı sonrası devlet televizyonunun canlı yayınında soruları yanıtladı. Yunan halkını ´hayır´ oyu vermeye çağıran Çipras, ´hayır´ sonucunun hükümete, müzakereleri yeniden başlatmada daha güçlü bir konum sağlayacağını belirtti. Tsipras sandıktan ´evet´ sonucu çıkması durumunda istifa edeceğini de "Eğer sandıktan evet çıkarsa, kemer sıkma politikalarını yürütecek kişi ben olmayacağım." sözleriyle açıkladı.

Referandum´dan ´hayır´ çıkması halinde Yunanistan´ın Euro Bölgesi´nden çıkarılabileceği iddialarını da değerlendiren Çipras, "Bizi Euro´dan atacaklarına inanmıyorum. Maliyeti büyük olacağı için bunu istemiyorlar. Sadece Avrupa Merkez Bankası´na maliyeti 120 milyar Euro" dedi. 
Avrupalı liderler, sandıktan ´hayır´ çıkmasının, Yunanistan´ın Euro Bölgesi´nden de çıkması anlamına geldiğine dair açıklamalar yapıyor. Son olarak İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ´hayır´ oyunun Euro Bölgesi´nden çıkış anlamına geleceğini söylemişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —